Kako saviti metalne prstenove i lukove

Da biste kod kuće savili prstenove i lukove od metala različitih radijusa, možete napraviti jednostavan uređaj. Neki to nazivaju savijač guma, drugi - savijač prstena. Ali to nije poanta. Glavna stvar je da ovaj uređaj izrađen kod kuće može olakšati provedbu nekog posla.

Da biste napravili ovaj uređaj, trebat će vam tri čelične ploče debljine oko 20 mm, a također će biti potrebno pronaći (ili ih možete okrenuti na tokarilici) tri valjaka s uzdužnom rupom u sredini. Trebat će vam i jedna metalna traka, vijak s izduženim maticama i opruga.

Glavne faze rada

Prvo smo izrezali brusilicu s tri metalne ploče debljine 2 cm i duljine 15 cm te ih zavarili zajedno kako bismo napravili profil u obliku slova U. S dna, okomito na bazu, zavarena je druga ploča - kako bi se sam uređaj učvrstio u viličnim klupama.

S jedne strane trebate pričvrstiti traku od metala duljinu 17 cm, na rub na koju je zavarena izdužena matica. Druga matica pričvršćena je izravno na bočnu površinu ploče. Zatim zavrtimo vijak u izdužene matice, nakon što stavimo oprugu na njega.

Zavarimo dvije čelične osi na vrhu otvorenog kanala na koji su valjci "posađeni". Treći valjak pričvršćen je na metalnu traku. Budući da je glavna, na nju je potrebno pričvrstiti ručku kako biste je mogli udobno uviti.

Detaljan postupak izrade ovog domaćeg uređaja pogledajte video na web mjestu.