Kuhinjski pribor

Stvaranje elegantnog ukrasa za kuhinju vrlo je jednostavno. Dovoljno je malo se potruditi, dodati maštu i potrošiti samo sat vremena.
Staklenke su bočice Valeriana. Ali možete koristiti bilo koju drugu bočicu lijeka. U principu, svi su isti. Krup se može uzeti i bilo koji, po vašem ukusu, poželjno svijetle boje. To može biti proso, biserni ječam, heljda, riža, grašak itd. Ili koristite kao punilo začine, crni grašak, klinčiće, štapiće cimeta.
Boju niti i tkanine odabrao sam na temelju sheme boja moje kuhinje. Prethodna verzija bila je u crvenim tonovima, što je izgledalo vrlo svijetlo i lijepo. Za savjet koristite kariranu tkaninu ili mali cvijet. Za ukras možete koristiti crvenu papriku, češnjak ili suhe uši.
1. Trebat će nam:
• Prazne staklenke 7 kom.
• Razne žitarice 7 kom.
• Tkanina.
• Konac.
• Škare.

2. Izlijte žitarice u temeljno oprane i suhe staklenke. Sve ih ispunimo na pola.

3. Izrežite tkaninu na kvadrate sa stranicom od 5 cm. Izrađujemo 7 takvih praznina. To će biti poklopci limenki.
4. Uz rub ostavljamo mali obruč.

5. Izrežite niti različitih duljina. Da se staklenke ne bi objesile u hrpu, nego u prekrasnoj gomili. Svaka nit je dvostruka.

6. Najteži korak u stvaranju ove dodatne opreme. Na svaku staklenku trebate popraviti tkaninu, koja igra ulogu poklopca. Zašto je to teško učiniti? Jer, komad tkanine je vrlo mali, i neprestano se pokušava skliznuti. Stoga slobodno zatražite pomoć od domaćinstava.

7. Dakle, naše su staklenke spremne. Malo poput Arapa, zbog boje tkanine.

9. Sve niti su fiksirane u čvor. Sakrivamo njegov ukras.

8. Staklenke postavljamo redom kojim ih želimo vidjeti na zidu.
10. Dakle, sladak pribor spreman je za ukrašavanje unutrašnjosti vaše kuhinje.