Automatski zasun za garažna vrata s daljinskim upravljanjem

U ovom pregledu autor pokazuje kako napraviti jednostavan automatski zasun za garažna vrata s daljinskim upravljačem.

Instaliranjem takvog zasuna možete to učiniti bez upotrebe lokota. Čak i ako se na vratima nalazi katanac, automatski je zasun prikladniji za rukovanje.

Za proizvodnju ovog uređaja trebat će vam upravljačka jedinica za 4 releja s daljinskim upravljačem, metalna traka, dijelovi profilnih cijevi, opruga, komad kvadrata, hardver i aktivator brave na vratima automobila.

Preporučujemo čitanje: garažna vrata s vratima i središnjom bravom iz automobila.

Prvi korak je odrezivanje obradaka odgovarajućih veličina. Trebat će mu kvadrat 12 * 12 mm, komad profila 15 * 15 mm i komad profilne cijevi 20 * 20 mm.

Glavne faze rada

Komad profilne cijevi duljine 20 * 20 mm 70 mm mora biti zavaren na metalnu traku duljine 40 * 4 mm 16 cm.

Autor zavari komad četvrtaste šipke na profilnu cijev dimenzija 15 x 15 mm duljine oko 3 cm, a kvadrat treba naoštriti malo pod kutom kako bi napravio „jezik“.

Na aktivirajuću šipku brave na vratima automobila stavljamo povratnu oprugu.

Uz to, autor napravi prorez u profilnoj cijevi 20x20 mm, a u profilnoj cijevi 15 * 15 mm izbuši rupu i reže navoj. Zatim on zaviju vijak.

Zbog toga, kad se isključi struja, vrata se mogu iznutra otvoriti ručno. Istina, za to moraju postojati vrata kroz koja možete ući u garažu.

Pojedinosti o tome kako napraviti samostalno automatsko zasun za garažna vrata s daljinskim upravljačem pogledajte videozapis na našoj web stranici.