Kako popraviti pokvareni plastični dio

Slomljeni dio alata, posebno tijekom rada, može pokvariti ne samo proces rada, već i raspoloženje za daljnji rad. Dobro je ako, slomom beznačajnog dijela, alat nije uspio, i na njemu se još uvijek može raditi, prije nego što zamijenite ovaj nesretni dio. U mom slučaju, na primjer, jastučić između okvira i spremnika razbio se u vrtnom autu.

Čini se da je kvar neznatan i da možete nastaviti raditi. Ali nije tako jednostavno; s više ili manje ozbiljnim opterećenjem kolica počinju voditi u smjeru iz kojeg se probio jastučić. To je vrlo nezgodno kod prijevoza teških tereta. Tada sam odlučio ukloniti drugi prekrivač, radi simetrije! Mislila sam da će to pomoći.

Doista, pomoglo je - prestao je voziti automobil u stranu. Ali počela je pakleno škripati! Uši se uvijaju! Nijedno ulje za podmazivanje ne pomaže. Dugo nisam to izdržao i otišao sam u najbližu trgovinu hardvera, za onaj dio koji mi je bio potreban, koji, naravno, nije bio tamo. Voziti se gradom, u potrazi za pravom, nije postojala ni najmanja želja. Tada sam odlučio sam popraviti slomljenu stvar. Danas ćemo razmotriti jednu od mogućnosti kako zajedno sastaviti tanku plastičnu oblogu, prepolovljenu na pola. Ovaj će vam savjet uvelike pomoći onima koji su u sličnoj situaciji. Ovo ne mora nužno biti jastučić s kolica. Na taj način možete vratiti bilo koju plastičnu stvar ili dio. Barem dok se original ne kupi iz trgovine.

Trebat će vam:


  • Kliješta.
  • Pin.
  • Ljepilo drugo.
  • Kompozitno ljepilo, tipa "hladno zavarivanje".
  • Bušilica, debljina kuhanog igle.
  • Borski stroj ili mala bušilica.
  • Mali brusni disk za borski stroj.

Popravite pokvareni dio


Prvo morate provjeriti jesu li neki mali komadi otpali i detaljnije pregledati objekt za popravak. Ako popravljeni dio ima rebra za učvršćenje, uzdužni će se morati ukloniti. To se može učiniti pomoću kliješta i stroja za bor s malim brusnim diskom.

Nadalje, na mjestima s debljim zidom, s bušilicom od dva milimetra, potrebno je izbušiti rupe u dijelu. Ovako:

Dubina 4-5 milimetara. Trebat će nam ove rupe da ojačamo dio. Za veću snagu. Zatim uzimamo pripremljeni iglu, poravnamo ga i razrežemo ga (ili zagrizemo rezačima žice - koga briga!) Na osam milimetarskih komada.

Sada pomoću šibice ili tankog ožičenja podmažite rupe na izbušenoj polovici slomljenog dijela i zalijepite rupice dobivene iz igle u rupe.

Sve radimo izuzetno učinkovito kako se ljepilo ne bi zaplivalo u prazne rupe. Dalje, izbušite rupe u drugoj polovici razbijenog dijela. Strogo suprotno klinovima koji su stršili iz prve polovice. Ako je sve ispalo kako treba, obje polovice podmažemo s drugim ljepilom i zalijepimo jedno u drugo.

Potrebno je komprimirati zalijepljene dijelove. Barem trideset sekundi pa su se zgrabili.

Sada je red na kompozitno ljepilo. Koristim vrstu "hladnog zavarivanja" - vrlo prikladno ljepilo. S njim nema toliko gužve kao, na primjer, s tekućim komponentama epoksidnog ljepila. Da, i zamrzava se mnogo brže, ali isti su po pitanju pouzdanosti pričvršćivanja.

Općenito, odvojimo ili odsječemo komad koji nam je potreban od ukupne mase, dlanove prskamo vodom i pažljivo promiješamo i mijesimo ljepilo na dlanovima. Da bi se dobila homogena masa.

Dalje, namažite drugim ljepilom unutarnju površinu dijela koji se popravlja, onaj s kojim smo razbili uzdužne čvršće. I hladno zavarivamo na podmazanoj podlozi.

Nakon svih gore navedenih postupaka, dio ostavljamo nekoliko sati, tako da je ljepilo već sigurno postavljeno, kako bi trebalo.

Pa, i na kraju, instalirajte obnovljeni dio na njegovo izvorno mjesto.

Ispalo je vrlo dobro. Ništa ne vodi, ne pukne. Možete ponovo utovariti koliko možete i koliko su kotači dizajnirani!

Sam rad trajao je ne više od sat vremena. Jedini negativan: morao sam pričekati nekoliko sati dok se ljepilo konačno nije postavilo.