Drveno postolje za oštrenje svrdla za metal

Kada radite s bušilicama za metal, koristeći električnu bušilicu ili stroj za bušenje, postoji određeni obrazac: što više rupa bušite, to ćete češće morati naoštriti bušilice.

Mnogi radije ručno oštre reznu oštricu, ali to nije baš prikladno, a problematično je održavati pravilan kut oštrenja, a ne uspijeva uvijek.

I zato, za pogodno oštrenje čepova za bušenje metala, autor predlaže da napravite jednostavno drveno postolje. Za njegovu proizvodnju bolje je koristiti tvrdo drvo. Ali, u principu, ako nema ništa pri ruci, sve što se nalazi u radionici će učiniti.

Postupak izrade drvenog postolja

Uređaj se sastoji od dva glavna dijela: drvena šipka s "utorima" za bušilice i četvrtasta daska (možete koristiti šperploču), na koju će se pričvrstiti šipka. Općenito, ova će platforma služiti za pričvršćivanje prilagodbe na stol stezaljkom.

Prije svega, trebate nacrtati liniju na traci pod željenim kutom (u ovom slučaju to je kut od 116 stupnjeva). Na ovoj će liniji biti potrebno napraviti rez s nožom za metal.

Nakon toga, rez koji se rez mora dodatno izrezati datotekom. Majstor koristi najobičniju datoteku za kvadratni metal. Štoviše, veći je zarez, to bolje.

U posljednjoj fazi preostaje samo dovršiti "utor" smirujućom krpom, a zatim sam pričvrstiti blok na bazu. Za više informacija o tome kako napraviti drveno postolje za pogodno oštrenje čepova za bušenje metala, pogledajte videozapis na web mjestu.