Čelična i kvadratna stezaljka bez ključa

Za razliku od klasičnih stezaljki u obliku slova F ili G, brze stezaljke su prikladnije za upotrebu. Pogotovo kad trebate obraditi veliki broj obradaka u streaming modu. I možete napraviti traku za brzo pričvršćivanje vlastitim rukama od trake i kvadrata.

Za ovaj domaći proizvod trebat će vam dva komada trake širine 40 mm i debljine 5 mm, kao i čelični kvadrat 20x20 mm. Veličine su proizvoljne - po želji možete koristiti profil i kvadrat drugog dijela.

Nakon što se od pruge odrežu dvije praznine, povlačimo se od ruba oko 1-2 cm i na ovom mjestu napravimo kvadratnu rupu. Prvo morate izvršiti označavanje markerom pomoću četvrtaste trake. Prvo bušimo rupe u uglovima, a zatim bušilicom režemo kroz "prozor".

Postupak izrade brze stezaljke

Nakon što napravimo rupu, obrađujemo rubove s fileom za metal. Zatim stisnemo radni komad u vicu i malo ga savijemo udarcima čekićem. Zavarimo kvadrat do osnovice, a zatim stavimo prazno s rupom odozgo.

S druge strane baze morate zavariti steznu spužvu izrezanu iz komada ploče debljine 5 mm. Na zavar pričvrstimo gornju steznu vilicu stezaljke, koju pričvršćujemo na gornju metalnu traku. Stavili smo oprugu na stud.

Pojedinosti o tome kako vlastitim rukama napraviti brzu stezaljku od čelične trake i kvadrata, pogledajte video na web mjestu.