Višenamjenski ručni alat iz starih kliješta

Nakon malo pročišćavanja uobičajenih starih kliješta, možete napraviti koristan i višenamjenski alat koji je koristan za obavljanje različitih bravarskih radova u garaži, zemlji ili u kućnoj radionici.

Od osnovnih materijala za “podešavanje” starih kliješta, bit će potrebne 4 čelične ploče, dva komada četverokutne šipke, 2 aluminijska ugla, kao i učvršćivači - vijci ili vijci. Prvo trebate napraviti praznine, a zatim nastaviti s sastavljanjem alata.

Glavne faze rada

Prije svega, površinu kliješta očistimo brusnim papirom, uklanjajući prljavštinu i hrđu. Zatim izrezujemo dva mala komada (iste veličine) od čelične šipke kvadratnog presjeka, nakon čega bušimo montažne rupe prema unaprijed napravljenim oznakama.

Zatim pomoću vijaka pričvršćujemo na svaki segment dvije ploče četverokutnog oblika. Rezultirajući dijelovi moraju se pričvrstiti s vanjske strane čeljusti kliješta. Izbušimo rupe u gornjem dijelu, izrežemo navoj i zategnemo pričvrsne vijke.

Izbušimo još jednu rupu u ručicama kliješta - bit će moguće umetnuti žicu u njih i odgristi komade željene duljine od nje. Unutarnju i vanjsku površinu čeljusti obrađujemo ravnom datotekom za metal, a zatim pričvršćujemo uglove (ili ploče savijene slovom "G").

Pomoću ovih hvataljki vrlo je zgodno ukloniti čepove i ostale ukrasne ravne elemente koji se gotovo uklapaju s površinom. Ako uklonite hvataljke i umetnete šipke savijene u različitim smjerovima u spužve, dobit ćete alat za uklanjanje osigurača. Pogledajte sve aplikacije u videu na web mjestu.