Originalna daska za rezanje iz različitih vrsta drva

Svi smo navikli rezati proizvode na obične sječke drvene ploče (ponekad čak i od šperploče). Ali zašto sami radite originalniju kuhinjsku ploču za rezanje? Na primjer, od različitih vrsta drveta.

Krajnja ploča za rezanje izgleda prekrasno, a sama po sebi je prilično izdržljiva - trajat će dugo i neće nabubriti nakon prvog pranja ispod slavine.

Da bismo napravili originalnu ploču za rezanje, upotrijebit ćemo četiri šipke s uzorkom šahovske ploče oko oboda. Takav će okvir izgledati vrlo moderan. Unutrašnjost okvira ispunjena je ukrasima od drugih vrsta drveta kaotičnog uzorka.

Glavne faze rada

Iz praznih ruka trebate sastaviti i zalijepiti štit, koji zatim treba uokviriti po obodu šipkama s uzorkom šahovnice. Koristimo obično ljepilo - PVA. Nakon lijepljenja štitnik poravnamo po veličini.

U sljedećoj fazi rada konačno podešavamo sve detalje i lijepimo četiri pripremljene šipke duž oboda štitnika. Na stranama glodalice ili uz pomoć ručnog glodalice izrađujemo male udubljenja (ručke) kako bismo lakše uzeli dasku.

Površina se može premazati bezbojnim lakom ili mineralnim uljem. Detaljno o tome kako napraviti originalnu ploču za rezanje proizvoda od različitih vrsta drva, možete pogledati u videu na našoj web stranici.