Mini stroj za savijanje u 3 role za kućnu radionicu

Da biste savili traku od metala u prsten, možete upotrijebiti mini stroj za savijanje u 3 role, što je lako učiniti vlastitim rukama. Ovaj je uređaj savršen za kućnu radionicu i garažu, jer zauzima vrlo malo prostora.

Za izradu minivaljivača za savijanje u tri valjka trebat će kut, traka, ležajevi i drugi materijali. Zapravo, ovaj domaći proizvod može se napraviti od smeća, što je više nego dovoljno u radionici i garaži.

Prije svega, majstor izrezuje dva komada iz ugla i metalne trake. Zatim ih treba zavariti zajedno, prethodno učvrstiti stezaljkama.

Glavne faze rada

Na rezultirajuća dva dijela bit će potrebno zavariti debelu ploču s dvije rupe izbušene u njoj na stranama. Paralelno je na nju druga čelična ploča, a između njih se postavljaju ležajevi.

U sljedećoj fazi trebate brusiti treći valjak na tokarilici (autor koristi ležajeve kao prva dva) i zavarite nosač za to.

A onda ostaje samo napraviti elemente koji nedostaju, nakon čega već možete pristupiti završnoj montaži. Zavarivanje će trebati očistiti brusilicom, tako da sve izgleda uredno.

Za detalje o tome kako izraditi mini stroj za savijanje u 3 role za svoju kućnu radionicu i garažu vlastitim rukama, preporučujemo da pogledate video na web mjestu.