Kako napraviti prijelaz od cijevi od lijevanog željeza na plastiku

U procesu izvođenja popravaka u kući ili stanu, možda će biti potrebno napraviti prijelaz od lijevane željezne kanalizacijske cijevi na plastičnu. Čini se da je sve jednostavno, ali mnogi se mogu susresti s određenim poteškoćama.

U ovom pregledu autor dijeli vlastito iskustvo i govori kako izvršiti prijelaz od cijevi od lijevanog željeza na plastičnu.

Glavna poteškoća je uklanjanje tinejdžera iz utičnice. To nije uvijek moguće brzo i točno.

Činjenica je da je čaj od lijevanog željeza zapečaćen konopom impregniranim smolom (peta), koji je dodatno preliven drugom cementnom suspenzijom.

Glavne faze rada

Pa, kako ukloniti tanjur od lijevanog željeza iz utičnice? Prije svega, trebate koristiti odvijač i čekić (naravno, trebate koristiti i udarni odvijač) da biste izbacili očvrsli cementni mort.

Dalje će biti potrebno lagano otpustiti kaiš u utičnici i povući ga prema sebi. Ne trebate ga čekati, jer možete i sami razbiti zvono.

Nakon toga bit će potrebno očistiti unutarnje zidove zvona tako da nema slojeva. To se može učiniti istim odvijačem ili nečim drugim. Također možete koristiti glavu odvijača koja je dizajnirana za čišćenje metala.

Ponekad se prilikom čišćenja cijevi od hrđe može pojaviti stara pukotina (ili će se stvoriti nova). Situacija je neugodna, ali nije kritična. Pukotina se može popraviti hladnim zavarivanjem.

U posljednjoj fazi ostaje samo umetnuti gumeni o-prsten u utičnicu, stavljajući ga na ljepilo. A onda već možete umetnuti plastični čaj.

Za detalje o tome kako napraviti prijelaz od cijevi od lijevanog željeza na plastičnu, preporučujemo da pogledate u videu na web mjestu.