Kako napraviti samostalni električni pogon za skewer

U ovom pregledu autor pokazuje kako napraviti električni pogon za skewer vlastitim rukama. Da biste to učinili, potreban vam je motor brisača automobila s mjenjačem, kao i dio biciklističkog okvira s pogonskim lančanikom i spojna šipka s papučicom.

Električni pogon za skewer je vrlo zgodna stvar. Ne morate stalno biti u blizini skečera, dok će se meso ili lešine ptica polako okretati i ravnomjerno pržiti.

Metalna ploča četvrtastog oblika mora biti zavarena na okvir bicikla, na koji će se zatim električni motor pričvrstiti iz brisača automobila s prijenosnikom.

Glavne faze rada

Na osovinu na koju je pričvršćena klipna bicikla autor stavlja komad čelične okrugle cijevi. Prvo, pomoću bušilice u samoj cijevi i u osovini, morate izbušiti jednu kroz otvor za vijak.

Pričvršćivači od profilne cijevi 20x20 mm zavareni su na okvir bicikla - za noge, koje je autor također odlučio izraditi od profila, ali s manjim presjekom (15x15 mm).

U sljedećoj fazi ostaje samo očistiti sve dijelove od hrđe, a zatim ih obojiti bojom u spreju. Nakon toga možete pristupiti montaži električnog pogona.

Napominjemo da je autor zavarao veze lanca bicikla na osovinu motora prijenosnika auto brisača, zbog čega se osovina zahvaća s pogonskim zupčanikom.

Više informacija o tome kako napraviti električni pogon za skewer vlastitim rukama možete pronaći u videu na web stranici.