Povećavamo raspon Wi-Fi usmjerivača

Sve je počelo činjenicom da mi je usmjerivač izgorio. ASUS usmjerivač stajao je pred sjenom, djelovao je prilično podnošljivo, raspon je bio dovoljan s glavom - uhvatiti ga bilo gdje u kući, pa čak i vani. Ali evo, otišao je u različit svijet od svojih starih godina, plivao je nakon svega 7 godina.
Kupio sam novi usmjerivač s ugrađenim DSL modemom. To je vrlo zgodna stvar, nema problema s međusobnim povezivanjem, samo sam nekada imao DSL modem spojen na Wi Fi usmjerivač i njihovo postavljanje bilo je vrlo bolno za mene.

Kupio, a onda se takva kontracepcija 2 u 1, raduje. No kako se pokazalo uzalud - raspon je toliko mali da se u susjednoj sobi, u dalekoj polovici, uopće ne uhvate. Odlučio sam zamijeniti njihove antene, stara ima autentičniju antenu, a ima zaokret. Uz to, uklonjiva je i bilo koja druga vanjska antena može se spojiti na utičnicu.

U novom usmjerivaču antena nije uklonjiva, ali u starom je ugrađena u utičnicu. Odlučio sam da znači napraviti gnijezdo u novom usmjerivaču, ukloniti gnijezdo iz izgorjelog usmjerivača.
Rastavio sam usmjerivač.

Antenu sam lemio, sada će poslužiti kao lažna, nisam je otkidao.

Ovdje se nalazi utičnica sa starog usmjerivača.

Izbušili smo rupu škarama na suprotnoj strani.

Umetnuo sam priključak, lemio žice. Lemljenje tako tankih žica je užasan obrok, nisam uspio odmah. Obavezno nazovite testera ako odlučite ponoviti ovo. Skupio je sve obrnutim redoslijedom.

Sada o rezultatima. Ne mogu reći da je to izravno, počeo sam hvatati svuda i svuda, ali signal je postao samopouzdaniji, hvata se gotovo posvuda, naravno, postoje i „crne rupe“, ali mnogo rjeđe. Ako želite rezultat u brojevima, tada je signal bolji za 15-20%. Ali sada postoji prilika za spajanje bilo koje druge antene.