Krem iz praznih upaljača


Koliko se pogodno razlikuje kreme od ferocerija u odnosu na pozadinu drugih sredstava za proizvodnju vatre, mnogi su članci već napisani i snimljeni su videozapisi. Zapaliti požar u ekstremnim uvjetima, čak i po vlažnom vremenu, s barem malo želje, može biti vrlo jednostavno. Postoji mnogo načina. Polazeći od domaće leće iz boce ili lagane prizme s dna aluminijske limenke, a završavajući rezanjem iskre isklizavanjem oštrog kamena u podnožje noža. Nekako, možda, ako je moguće, detaljnije ću opisati i jasno pokazati par takvih metoda ...

Ali najpouzdanija i najvjernija metoda ostaje s primjenom ferocerijum kremena. Daje vruću iskru, s prosječnom temperaturom od 1000-1300 stupnjeva (barem to pišu u karakteristikama i opisima ove stvari različitih proizvođača), što značajno povećava šanse za zapaljivanje čak i za najnevjerojatnijeg korisnika ovog proizvoda. Ferocerium je nemoguće napraviti kod kuće, jer je gornja tvar legura nekoliko metala. Potrebni su nam laboratorij, plazma pećnica, potrebna znanja iz područja kemije i tako dalje ... Mislim da neće svi naći takvu opremu u smočnici. Dakle, želite, ne želite, ali morate kupiti ako vam treba ova stvar. Ali uvijek možete sami napraviti kvaku i stolicu. Danas želim podijeliti još jedan način kako napraviti prikladno držač ručke, sa ugrađenom stolicom, za kremen. Odnosno, za fero-cerijev štap. Posebno u tu svrhu naručio sam nekoliko golih štapova u internetskoj trgovini kako bih samostalno napravio držače za njih, uzimajući u obzir moje potrebe i pogodnosti. Vjerojatnije je da se neće raspravljati čak ni o vlasniku, već o slučaju, koji će biti prikazan

Veoma se uklapaju u moju ideju. Iako, naravno, u prodaji možete pronaći nešto slično, ali svejedno - korištenje stvari "uradi sam" mnogo je ugodnije za upotrebu. Prednost takvog proizvoda je u tome što znate da se neće raspasti u vašim rukama u najvažnijem trenutku, jer ste ga sami napravili, i znate sve njegove mogućnosti i približnu zateznu čvrstoću. Pa krenimo!

Trebat će


 • Ferocerium štap 60 × 6 milimetara.
 • Dva prazna upaljača.
 • Komad čelika visokog ugljika za stolicu (moguće je od metalnog lima).
 • Komad cijevi ili rukava u koji će se ugraditi komad čelika za stolicu.

Potrebni alati i pribor:
 • Lemljenje željeza s kositrom i fluksom.
 • Dopisni nož.
 • Datoteka ili datoteka.
 • Sekundi ljepila.
 • Kompozitno ljepilo "Hladno zavarivanje".
 • Borski stroj s reznim diskom (ili dobrim, teškim nožem).
 • Strojno ulje (ili oružje).
 • Sprej s vodom.
 • Škare.

Izrada kremena


Prvi korak je oslobađanje preostalog plina iz upaljača. Da biste to učinili, dovoljno je oštrim nožem iskopati malu rupu u lakšem tijelu.

Najbolje je na mjestu koje će kasnije biti uklonjeno ili zatvoreno nečim. Ako je upaljač prazan i više ne funkcionira, to se može učiniti na licu mjesta, ne ulazeći u propuh - tako mala koncentracija plina (ako je uopće postoji!) Ni na koji način neće utjecati na zdravlje i sigurnost. Nadalje, pomoću rezača stroja i reznog diska, potrebno je odvojiti dno upaljača.

Naravno, bilo je moguće otkloniti vrhove, a dna ostaviti kao prirodne završetke držača, ali već sam imao jedan upaljač s otrgnutim dnom ranije, pa sam morao improvizirati. Dakle, odgledali smo dno i izravnali odrezana mjesta s datotekom tako da postanu što je moguće ravnopravnija.

Nadalje, pomoću klerikalnog noža i kliješta, izrezujemo sve gornje dijelove s korijenjem. Također, poravnajte s datotekom. Za sada možete staviti gotove držače u stranu i početi izrađivati ​​stolice. Da biste to učinili, uzmite komad čelika koji se lako može uklopiti u bilo koji od dva odjeljka unutar tijela držača, umetnite ga u cijev i zalijepite ga na cijev. Ako je cijev premala, tkajte je dok se unutra ne stane traka od čelika.

Od cijevi izrađujemo isti produžetak za šipku ferocerija.

Probajte s tijelom.

Ako se sve dobro uklapa, a ne treba ništa podnijeti i ispraviti, počinjemo uzgajati složene ljepilo.

Nakon što se ljepilo pomiješa, gurnite njegove komade u tijelo držača i umetnite jezgru kremena u jedan od odjeljaka. U drugoj zgradi, nakon identičnog postupka s ljepilom, ugrađujemo stolicu, također u jedan od odjeljaka.

Dalje, u preostala odjeljka u tijelima držača zalijepimo ljepilom i, namazajući kremen i stolicu uljem, tako da se ljepilo ne lijepi za njih, lijepimo dvije praznine jedna u drugu, tako da kremen i stolica ulaze u slobodni odjeljak suprotnog dijela tijela. Ispada nešto poput "dva u jednom".

Dajemo ljepilo da se pravilno uhvati; sat i pol. Ako u blizini šipke kremena ili stolice ima pukotina ili rupa, možete tamo staviti kap drugog ljepila. Za veću pouzdanost! To se sigurno neće dogoditi od ovoga. Zatim ćemo izraditi završne kapice na mjestima gdje su se nalazili lakši mehanizmi koje smo prethodno otrgnuli. Mogli biste ih ostaviti, ali nakon što sam probao, shvatio sam da će izgled proizvoda biti, blago rečeno, ružan. U ekstremnim slučajevima, ovi završeci mogu se jednostavno prekriti ostacima hladnog zavarivanja, ali odlučio sam napraviti čepove od debele reflektirajuće tkanine.

Da bismo to učinili, krajeve krajeva premažemo drugim ljepilom, nanesemo komade potrebnog materijala odgovarajuće veličine, a nakon 5-10 sekundi škarama odrežemo rubove duž perimetra kraja.

Načelno, možete završiti montažu na ovome, ali odlučio sam pričvrstiti držač za prsten ili karabin. Sve je tako jednostavno - izrezati traku od kositra, mm 5-7. Omotamo jedan od dijelova tijela, savijemo rep s krajeva, lemimo ga i izbušimo rupu za prsten.

Na jedan od dijelova tijela stavimo polovicu širine dobivenog ovalnog obruča i popravimo ga ljepilom. Nadalje, kremen smo jednostavno stavili jedan na drugi - limeni obruč će oba dijela držati više nego sigurno!

To je sve, možete provjeriti upotrebljivost; što nije razlog za šetnju šumom, provođenje testova u stvarnim terenskim uvjetima!

U video prilogu možete jasno vidjeti tehnologiju izrade ovog uređaja, kao i stvarne testove u stvarnim uvjetima.