Suvenir potkove

I tako će u dvorištu ove godine uskoro proći i Novo će doći pod lice Plavog drvenog konja, ali ako se okrenete kineskom horoskopu, kaže da ako je ovo godina Drvenog konja (kao što znate: drvo je zeleno), onda će on smatra Zelenom. Osim toga, potkovica se smatra dobrim znakom u Novoj godini.
Oduvijek se pričalo o različitoj glasini o potkovi, ali njegova glavna suština je da štiti vaš dom i obitelj od zlih duhova. Pa zašto onda ne zaštitite svoje prijatelje i rođake od svih zlih duhova tako što ćete im predstaviti suvenirsku potkovu za Novu godinu koju ćete sami izraditi i bez trošenja puno truda.
Sve što trebate je dobro raspoloženje, dobar duh, malo kreativnosti. Također, ne zaboravite opskrbiti se takvim materijalima i alatima kao što su: škare, konac s iglom, salonska vrpca od pola metra (po mogućnosti zelene ili plave boje, jer će se ove godine održati pod dobrim pokroviteljstvom ove dvije boje), ljepilo, raznobojne šljokice, crvena vrpca od 5 centimetara za luk , karton kao osnova za vašu suvenirnu potkovu, jednostavna olovka. Sve su veličine napisane relativno, vi ih odabirete, što odgovara veličini vaše potkove.

Uzimamo olovku i nacrtamo oblik potkove na kartonu i izrežemo ga.

Sada uzimamo plavu ili zelenu satensku vrpcu i počinjemo je omotavati (tijesno) okolo, za sada, kartonsku potkovicu, štoviše, ne zaboravimo da s obje strane pričvrstimo vrpcu na karton s niti i iglom.

Zatim napravimo luk, za to uzimamo crvenu vrpcu i udvostručimo je i na sredini je preklopimo nitom. Kad je spreman, šivamo ga u sredinu do potkove.

Sad je došao red i šljokice. Sekvice iste boje mogu se zalijepiti oko cijele potkove, a zatim dodati druge boje, ali na takav način da sve izgleda uredno, ukusno i neupadljivo.

Takav poklon neće ostati po strani i uvelike će oduševiti svoje buduće vlasnike domova, osim činjenicom da će uspjeti sačuvati duh i uspjeti s uspjehom.