Domaća stezaljka za zavarivanje radnih dijelova pod kutom od 90 stupnjeva

Razni uređaji za kućnu izradu mogu značajno olakšati rad zavarivača, a posebno u slučajevima kada je potrebna ista vrsta operacije mnogo puta zaredom.

U ovom pregledu autor pokazuje kako napraviti kućnu stezaljku za zavarivanje radnih dijelova pod kutom od 90 stupnjeva, i to ne u dvije, nego u tri ravnine.

Prvi korak je odrezivanje obradaka potrebne veličine: dva komada pravokutne profilne cijevi i trokutasti radni komad iz profila.

Od njih autor čini stezni dio strukture. Dijelove zavarivamo zajedno. Zavarivanje će trebati očistiti kutnom brusilicom.

U sljedećoj fazi autor zavaruje stud na kutnu stezaljku.

Glavne faze rada

Dalje, potrebno je izrezati tri ploče od lima. Dvije od tri ploče trebat će odrezati u jednom kutu.

Sve tri ploče zavarimo zajedno pod pravim kutom. Na dnu bi trebao biti trokutasti "prozor za gledanje".

Na bazu autor zavari tri matice zavarene zajedno (ili možete koristiti izduženu maticu) u koju je zavaren čep, zavaren na kutnu stezaljku.

U posljednjoj fazi, morate zavariti dodatnu stezaljku, koja će popraviti radni komad u okomitoj ravnini. Zatim ostaje samo očistiti i obojiti sve detalje i sastaviti učvršćivač.

Za više informacija o tome kako napraviti kućnu stezaljku za zavarivanje radnih dijelova pod kutom od 90 stupnjeva, pogledajte videozapis.