Slagalica "Strelica u boci"Želim odmah rezervirati da ovo nije oglas za kopanje Coca-Cole. Ovo je zagonetka koju možete napraviti i zadiviti svoje prijatelje, dajte im priliku da "ispiraju mozak" i razmisle o tome kako se to moglo učiniti. Naravno, reći ćete im da je to magija, a oni će zauzvrat baciti nagađanja o tome kako je ova strelica probila bocu i zaglavila se tamo. Strijela zaglavljena u boci bez šavova, bez suza, nije zalijepljena. Ovo neće dati vašim prijateljima priliku da riješe ovu zagonetku.
Naravno, čitajući ovaj članak, najvjerojatnije, sami još ne znate kako se to radi, ali vjerujte mi - sve je jednostavnije nego što se čini.
Pa krenimo. Trebat će nam:

  • - Staklena boca.
  • - Mali komad ploče.

Iz alata:
  • - Bušilica ili stroj za bušenje.
  • - Tračna pila ili ubodna pila.
  • - Grinder.
  • - Isječke.
  • - Dijamantne bušilice.
  • - Dijamantne ravne datoteke.

A također:
  • - Vrela voda.
  • - Aceton.

Odabir stabla za strelicu.


Za stablo postoje posebni zahtjevi. Uzeo sam komad bora sa starog kreveta. Prije rezanja strelice trebate obratiti pažnju na to gdje slojevi stabla idu. Strelica u duljinu treba rezati paralelno s tim slojevima. Inače će drvena strelica ubuduće biti neravnomjerno pritisnuta ili čak razgrađena. Pogledajte fotografiju.

Crtanje strelicom.


Ispisujemo na potrebnoj skali. Uzimamo drvo i nanosimo ispis na šipku i zalijepimo ga nekim terminalom topivim u vodi. Bolje škrob.

Izrežemo ga na vrpci ili uz pomoć drugog alata koji imate.

Naša strelica je ispala.


Sad samljeti.


Uklanjamo sve burure i papir za crtanje.

Preporučljivo je napraviti nekoliko ovih strelica, jer stiskanje strelice iz prvog pokušaja ne mora uvijek uspjeti. Dakle, osiguravamo se unaprijed.

Vrijeme je za kuhanje strelica.


Uzimamo strelice, popravljamo ih u uređaju. I kuhajte 45 minuta, nakon čega će drva postati meka i dobro će se pritisnuti.

Stisnite majice i polako započnite sažimanje strelice. Evo prvog neuspjeha: strelica je pukla. Napravimo još jedan pokušaj dok se strelica ne stisne na najmanju moguću veličinu. Izmjerimo udaljenost između visećih čaša i sjetimo se. Ostavimo strelicu u tom stanju 72 sata da se osuši. Možete ga isprobati za 24 sata, ali ako se nakon što se ne stisne, bum se počne oporavljati, povucite ga i pustite da se dodatno osuši.

Pripremite bocu.


Uzmite aceton ili drugo otapalo i uklonite oznaku s vrata. Na vama je samo da uklonite naljepnicu. Odlučio sam ne brisati.
Priprema boce za bušenje.
Prije nego što počnemo bušiti bocu, moramo napraviti uređaj u kojem će se boca čvrsto držati i ne vibrirati. U suprotnom može puknuti prilikom bušenja.
Napravio sam uređaje od nepotrebnih komada drva. Jednostavno, mislim da ne treba objašnjenje, pogledajte fotografiju.
Također, potreban nam je i spremnik, jer ćemo sve staklene manipulacije izvoditi u vodi. Evo obrasca s kojim sam se sprijateljio na 3D pisaču. Naravno, nije najbolje korištenje 3D pisača, ali svejedno.
Prije nego što počnete bušiti bocu, vrijeme je da razmislite o sigurnosti. Pazite pri rukovanju staklom. Koristite zaštitne naočale i rukavice bez greške.
Spuštajući se. Stavite bocu u držač. Obilježavamo mjesto bušenja s obje strane trajnim oznakom. Ulijte hladnu vodu u kalup.

Dijamantnu glavu bušimo pažljivo, brzinom od oko 1000 okr / min. Izbušeno s jedne strane - prebacite na drugu i izbušite.

Dalje, bez uklanjanja boca iz vode dijamantskim kartonom, izrezali smo pravokutnu rupu za strelicu ispod tiska. S obje strane.
Nakon što ste završili sve manipulacije, ispustite vodu i ponovo isperite bočicu, uklanjajući sve staklene čips. Pogotovo s unutarnje strane boce.

Umetnemo strelicu u pile.
Stavili smo komprimirani kraj strelice u kipuću vodu. Minut za 10. To bi trebalo biti dovoljno, jer će strelica brzo poprimiti prvotno stanje.

Sve, izvadite i ostavite da se osuši.

Sada se možete pokazati prijateljima i poznanicima.
Postoji još jedna mogućnost da napravite zagonetku s dvije strelice.
Da biste to učinili, morate napraviti intermedijarnu opciju kuhanjem prve strelice u boci. I tako je sve jednostavno. Istina je poteškoća u rezanju rupe u strelici i velika vjerojatnost da će strelica puknuti prilikom pritiska. Ali rezultat će biti jednostavno nevjerojatan. Zbog toga se možete zbuniti i naporno raditi za više.

Opcija s dvije strelice.


Opcija s jednom strelicom, ali u vratu boce.


Što se tiče početnika, bez bušenja stakla, to je to. Ne uzimajte oružje.
Dajte radost i iznenađenje ljudima, jer je tako lijepo! Vidimo se uskoro!

Izvorni članak na engleskom jeziku