Izmjena željeza za plinsko lemljenje

Neki glačala za plinsko lemljenje male veličine često se izrađuju s neprozirnim tijelom. Ovo je vrlo nezgodno!

Tijekom rada nemoguće je nadzirati razinu plina u spremniku. Ostaje nepoznato koliko je potrošeno plina, koliko je ostalo i kada vrijedi dopuniti željezo. Prije početka svakog rada, naravno, možete dolijevati glačalo za lemljenje. No, bolje je, kupujući takav proizvod, odabrati proizvod s prozirnim kućištem za stalno praćenje razine plina. Pa, ako je, ipak, željezo za lemljenje s neprozirnim tijelom već kupljeno, tada ga neće biti teško izmijeniti. Potrebno je samo izrezati mali prozor u slučaju, na mjestu gdje se nalazi spremnik s plinom.

To je potpuno sigurno, jer nećemo dotaknuti sam spremnik. Pored toga, ovaj će vam prozor pomoći da se utvrdi je li spremnik otrovan plinom ili se drži kako treba. Da biste to učinili, nakon ponovnog punjenja spremnika samo trebate označiti marker ili olovkom razinu plina u spremniku i prije sljedeće upotrebe vizualno provjeriti odgovara li razina goriva u spremniku postavljenoj oznaci. Ako je razina plina pala čak i za milimetar, tada je bolje odbiti upotrebu ovog alata. U principu, moguće je provjeriti rješava li plin lemilno željezo odmah nakon kupnje. Samo trebate rastaviti uređaj, napuniti spremnik, označiti razinu i pričekati dan. Ili barem do jutra. Pa, ili pustite u vodu ... U slučaju curenja, alat se uvijek može vratiti u trgovinu, naravno ako postoji potvrda o prodaji. Pa čak i ako ste ovaj alat kupili u pravoj trgovini, a ne na Internetu. Tada se povratak može pretvoriti u čvrstu glavobolju. Međutim, sada se o tome ne radi. Po mom mišljenju, mnogo je povoljnije koristiti alat, znajući njegovu sposobnost i resurs, znati kada će potrošni materijal završiti i na temelju toga napraviti izračune - uštedite ili ne ograničite se na trošak. Pogotovo ako ovaj alat odnesemo negdje sa sobom, gdje moramo raditi na njemu. Na kraju nećemo sa sobom nositi plinski cilindar. Ovaj rad nije dug, praktički prašnjav i siguran.

Trebat će


  • Marker.
  • Linija.
  • Plamenik na drva.
  • Odvijač.
  • škare
  • Datoteka ili datoteka.
  • Komad prozirnog poliestera (može iz boce)
  • Sekundi ljepila.

Izrada prozora za nadzor razine plina:


Za početak, potrebno je ispuhati preostali plin iz lemljenja, radi sigurnosti. Izlazimo na ulicu, ili na otvoreni balkon, i pomoću igle za pletenje pritiskajući ventil za plin oslobađamo plin iz spremnika. Sada možete početi sami rastavljati lemljenje. Da biste to učinili, pomoću prikladnog odvijača, morate odvrnuti vijke koji pričvršćuju kućište lemilice.

Nije potrebno potpuno rastaviti, dovoljno je ukloniti samo stražnju polovicu kućišta (iako, sve ovisi o modelu lemilice). Općenito uklanjamo dio tijela u blizini kojeg se nalazi rezervoar za plin.

Sada morate izvršiti mjerenja. Gledamo na koje mjesto tijela se nalazi spremnik s plinom. Označite mjesto markerom. Zatim izmjerite parametre kapaciteta (duljine i širine) ravnalom i prenesite ih na mjesto na kojem će se nalaziti kapacitet.

Prijenosne parametre treba smanjiti za pet milimetara u širinu tako da prozor bude uzak, ali dugačak. Sada morate raditi kao plamenik, s tankim ubodom. Možete, naravno, koristiti borni stroj, s tankim reznim diskom, ali je bučan i prašnjav. Spajamo plamenik na utičnicu, čekamo da se ubod zagrijava i izgorimo pravokutnu rupu u kućištu, u skladu s nacrtanim parametrima.

Nakon rezanja željene rupe, potrebno je obraditi spojene rubove; uklonite vretena iznutra i izvana s klerikalnim nožem i obradite datotekom ili datotekom.

Sada biste umjesto izrezanog komada tijela trebali staviti komad prozirnog poliestera. Da biste to učinili, izrežite komad poliestera nešto veći od izrezanog prozora, nanesite unutrašnje ljepilo na unutarnje rubove prozora, a na prozor nanesite poliester. Pritisnite i držite deset sekundi dok ljepilo ne dohvati poliestera do plastičnog kućišta

Sada zajedno sakupljamo lemljenje.

Pokazalo se prilično lijep prozor kroz koji možete dalje pratiti razinu plina u spremniku.

Tijekom rada nismo utjecali na sam kapacitet pa alat ostaje na istoj razini sigurnosti na kojoj je kupljen.