Kako vlastitim rukama napraviti žbuku od gipsa bilo kojeg oblika

Dobar majstor tijekom popravka može napraviti mnoge elemente okoliša neovisno od jednostavnih i pristupačnih materijala. Na primjer, u ovom slučaju autor predlaže da se u radu koristi gips.

Osnovna ideja je kako lako napraviti kolica za letve, letvice i vijenke. Možete stvoriti jedinstvene i izdržljive proizvode s potrošnjom materijala od samo 2 kg po metru.

Stvaranje kolica

Trebat će vam 1 m dasaka s glatkim rubom. Izrežite dva komada dimenzija 30 cm i dva komada 20 cm. U jednom od 20-centimetrskih segmenata izrezajte prozor malo veći od reznice. Pričvrstite drugu stranu kao graničnik, tako da se nosač nesmetano kreće po rubu stola.

Oblik buduće ploče najlakše je oblikovati na papiru za prijenosno računalo. Postavite potrebne dimenzije, razmislite o dubini udubljenja i reljefu. Oštricu možete izrezati iz stare lopatice, lima od nehrđajućeg čelika ili tvrde plastike.

Obloga od lajsne

Za oko 1 kg gipsa G-16 trebat će vam oko 500-600 g vode. Trebat će vam nekoliko brošura da popunite sve praznine i date postolju gotov izgled.

Prvi put postoje mnoge praznine. Samo ih napunite gipsom koji se nagomilao na kraju. Važno je prevoziti jednim potezom, bez trzaja. Da biste to učinili, dodajte vodu preko smjese četkom.

Gotovi proizvodi moraju se potpuno osušiti na ravnoj vodoravnoj površini. Dok je gips još uvijek mokar, možete ga vidjeti na željenu duljinu, zatim ga obraditi brusnim papirom i lopaticom ukloniti priliv s rubova.

Sljedeći korak je pranje i bojanje. Tlo treba duboku penetraciju, najbolje ga je nanijeti valjkom. Odaberite boju koja se može prati kako biste izvršili mokro čišćenje bez straha da ćete oštetiti žbuku.

Ostaje samo zalijepiti matičnu ploču. Ne postoje posebne tehnike. Obično ljepilo za pločice, pre-temeljni zid - i vaš popravak dugo će biti ugodan za oko. Ova je daska za lakiranje lagana, jaka, izdržljiva i značajno će uštedjeti proračun.

Za detalje o tome kako napraviti gips postolje bilo kojeg oblika vlastitim rukama, preporučujemo da pogledate u videu na našoj web stranici.