Djed Mraz iz papira u boji

U školama i vrtićima započela su natjecanja za najbolji kreativni rad učenika i roditelja. Novogodišnja tema prilično je opsežna. U nekim se skupinama odlučilo napraviti rukavicu od improviziranih materijala, u drugim - božićno drvce, u trećim - novogodišnje igračke. Moja kći i ja već smo pletene rukavice s bajkovitim likovima (miš-strugač, žaba-skok itd.). Kod kuće sam nabavio desetak najrazličitijih papirnatih božićnih drvca. Dakle, danas ćemo napraviti jednostavnu božićnu igračku. To će biti Djed Mraz.
Djeca osnovnoškolskog uzrasta borit će se s zanatom obojenog papira bez vanjske pomoći. Takav rad djeci još nije moguć.
Dakle, za obrt pripremamo:
  • ljepilo
  • škare
  • bijeli i obojeni papir
  • olovke.

Krenimo od dizajna krznenog kaputa i šešira Djeda Mraza. Ovo je sastavni element. Potrebno je oblikovati konus od crvenog papira. Načini stvaranja ovog geometrijskog oblika su različiti. Netko izreže krug, a zatim ga zalijepi u konus. Rabili smo konus iz pravokutnog lima. Podlogu izravnavamo škarama.

Dalje, morate napraviti krzno za kapu i krzneni kaput. Trebat će nam dvije bijele trake širine oko 10 mm. Savijamo traku na pola, a uz rub nasuprot zavoju prelazimo škarama i režemo uski kratki obruč.

Zalijepimo krzno dno krznenog kaputa. Odmah određujemo visinu kape, označavamo rub pokrivača bijelim obrubom.

Dalje smo izrezali izduženi trapez iz lista albuma, pažljivo zaokruživši sva četiri ugla. Odmah izrezati na rezultirajuću figuru tanke duge pruge - bradu. Na kraju rada proći ćemo škarama škare kroz svaku kosu da prosipamo snježno bijelu bradu.

Gouacheom, akvarelom, kemijskim olovkama ili olovkama crtamo lice Djeda Mraza. Izrazita karakteristika junaka izgleda je gusta obrva i brkovi.

Kosa našeg zanata također je izrezana iz papira. Nema komplikacija.

Ostaje samo zalijepiti sve detalje na svoje mjesto. Djed Mraz iz papira u boji je spreman. Naravno, ako želite, možete nastaviti s radom, posebno dogovoriti heroja rukama i nogama. Međutim, u predstavljenom obliku zanat također izgleda sjajno.

Stavite Djeda Mraza pored papirnate božićne jelke. Stablo je izrađeno od raznobojnih (bijelih i zelenih) ruku. Pored dječjih zanata stavite šljokice. Šteta je što kod kuće nije bilo srebrnih predmeta. Popravit ćemo nesporazum ovaj vikend. Svejedno, morate se pripremiti za matineju.

Dokažite rezultat novogodišnjih zanatnih dječjih zanata.

To je sve, reći ćemo zbogom. Želimo vam sjajnu Novu godinu!