Kako izraditi raketnu peć pomoću japanske tehnologije u 5 minuta

U ovom pregledu autor govori o tome kako od japanske tehnologije napraviti raketnu peć od opeke. Preklopite ga vrlo brzo i jednako brzo ga možete rastaviti.

Raketa peć je izvrsna opcija za ljetnu rezidenciju. Na njemu ne možete samo kuhati ili kuhati vodu (1 litra u 2,5 minute), već je i koristiti kao pećnicu s tandorom.

A također u blizini takve pećnice možete se zagrijati u hladnoj sezoni.

Usput, ako vas zanima, možete pogledati videozapis o tome kako napraviti drugu verziju raketne peći (također koristeći japansku tehnologiju).

Da bi napravio raketnu peć pomoću japanske tehnologije, majstor koristi vatrostalne opeke (potrebno je 29 komada). A kao osnova, trebate napraviti malu ravnu površinu blokova od šarke ili blokova od pjene.

Glavne faze rada

Od prethodno pripremljenih opeka, autor skuplja peć. U ovom slučaju nije potrebno rješenje - polaganje "suho".

Zidni dio raketne peći, na koji će se postavljati posuđe, mora biti vezan žicom (radi pouzdanosti).

Ogrevno drvo može se puniti i u prvoj (donjoj) kaminskoj komori i u gornjoj, koja se koristi kao dimnjak, i istovremeno u dvije komore. Rešetka ovdje nije predviđena.

Više informacija o izradi raketne peći pomoću japanske tehnologije potražite u videu na našoj web stranici. Vaše mišljenje o ovoj peći vrlo je zanimljivo - napišite u komentarima.