Ručno sjeckane svinjske kobasice

Što može biti ukusnije od sočnih, domaćih kobasica kuhanih na roštilju. Samo iz ove fraze može izbiti apetit. Mnoge domaćice smatraju da je postupak pripreme takvog jela vrlo kompliciran i dugotrajan. Ali ovo je pogrešno mišljenje. Da biste shvatili koliko je jednostavno, preporučuje se kuhati kockane kobasice vlastitim rukama barem jednom. Priprema mljevenog mesa i ispunjavanje obrasca potrebno je 40 minuta, potrebno je još 20 minuta za pripremu jela na roštilju ili na roštilju. Ukupno se dobije samo jedan sat.
Prije nego što kuhate bilo koju kobasicu, morate voditi računa o kupnji posebne ljuske koja će tvoriti proizvod. Prije su ga jednostavno zvali crijeva, sada se često nalazi i ime bunde. Čudno je da se takav proizvod može kupiti u običnim mesnim odjelima. Kao što je nepotrebno, domaćice rijetko obraćaju pažnju na takve stvari.
U ekstremnom slučaju, ako se trbuh ne može pronaći, možete koristiti gotove setove za izradu domaćih kobasica tvrtke Maggi, koje sadrže potrebne začine i malu količinu školjki.
Kobasice se mogu napraviti od bilo kojeg mljevenog mesa, ali najukusnije se dobivaju od svinjetine uz dodatak slanine. Glavno pravilo za rezanje mesa je da ni u kojem slučaju ne smije prolaziti kroz brusilicu za meso. Celuloza se mora oštrim nožem rezati ili nasjeckati na male komade. Ovom metodom mljevenja struktura vlakana se ne narušava i unutarnji sok ne teče. Kako se proizvod ne bi osušio, u pripremljeno meso dodaje se mala količina masti.

U svinjske kobasice stavite dosta različitog bilja, češnjak, nasjeckani luk, začine i, naravno, sol. Vrste dodane mesu začina ovise samo o ukusnim preferencijama kuhara. Klasični set začina uključuje nekoliko sorti papra i miješanih začina.
Sljedeći korak u pripremi bit će priprema želuca. Obično se ljuska kobasice prodaje u slanom obliku, tako da se dugo ne raspada. Prije punjenja trbuha mljevenim mesom mora se dobro oprati tekućom vodom. To je učinjeno kao što je prikazano na fotografiji. Školjka se nekoliko puta napuni vodom, poput običnog crijeva.

Nakon pranja trbuha, možete ga početi puniti mljevenim mesom. Najlakši način za to je mesna brusilica s posebnim nastavkom. Školjka je nanizana na maloj cijevi kroz koju ulazi pripremljeni nadjev. Ako na farmi nema takav uređaj, školjku možete tek započeti čajnom žlicom ili napraviti neku sličnost male vrećice i progurati punjenje kroz nju. Nažalost, ova će metoda trebati više vremena.

Kako se puni, kobasicu je potrebno povremeno vezati jakom niti, tako da će u budućnosti biti moguće podijeliti je na male komade u obliku kobasica.
Na tome se pripremni dio završava. Sirove kobasice mogu se dugo čuvati u hladnjaku smrznute i odmrzavane u porcijama po potrebi.
Sjeckane svinjske kobasice možete pripremiti na roštilju, na roštilju i na bilo koji drugi način. Tijekom kuhanja, preporuča se napraviti čačkalicom nekoliko uboda školjke, tako da se tijekom razdoblja prženja kobasica ne bi rasprsnula zbog nakupljene vruće pare. Vrijeme kuhanja takvog proizvoda je 20 minuta. Spremnost jela određuje se njegovim izgledom. Školjka bi trebala posvijetliti i postati zlatna. Za veću sigurnost možete rezati jednu kobasicu i provjeriti unutarnju spremnost nadjeva.

Kao što vidite, recept se pokazao jednostavnim i prilično originalnim. Rođaci i gosti sigurno će se iznenaditi kad probaju takvo jelo, kao i cijeniti vještinu domaćice.