Pletena ljetna ogrlica od perlica

Svaka žena želi izgledati jedinstveno i originalno, posebno ljeti. Doista, ljeti se možemo pohvaliti ne samo odjevnim komadima, već i nakitom. Zimi je jednostavno ne vidi ispod vanjske odjeće. Želim vam predstaviti kukičanu ogrlicu koja će vas sigurno izdvojiti od gomile i ukrasiti vaš izgled na najbolji mogući način. Predloženi model je vrlo jednostavan u izvedbi i uklapa se za nekoliko sati.

Za dovršetak posla trebat će vam:
- tri boje pređe od 100% pamuka, po 30 g svaka. svaki;
- kuka 1,00 mm;
- perle različitih boja i perle koje se slažu;
- Shema ispunjenosti motiva;
- igla i tanke niti;
- škare.
1. Počinjemo stvarati prvi motiv za ogrlicu - ovo je cvijet. Skupljamo 12 zračnih jedinica, povezujemo ih u prsten i započinjemo formiranje budućih latica. Za to smo plesti 1 tbsp. jedan kukičić, 3 zračne petlje, 1 žlica. bez nak., nastavite plesti sve dok ne dobijete 8 latica.

2. Pletemo bazu za latice, istovremeno mijenjajući boju niti. 14 zraka, 5 žlica. bez nak. Dakle, pletivamo svih 8 latica do kraja reda.

Zatim izvodimo 18 tbsp. s nak, 1 tbsp. bez nak. osnova. Završili biste s cijelim cvijetom od osam latica.

3. Vežemo cvijet kontrastnom niti u stupcima bez nak.

4. Počinjemo plesti drugi motiv. Da bismo to učinili, sakupljamo 6 zračnih jedinica, povezujemo ih u prsten i nastavljamo pletenje prema obrascu (vidi dijagram) Ne zaboravite promijeniti nit, to će naglasiti ljepotu motiva.

5. Pletemo lanac okruglih motiva, u iznosu od 6 komada. Istodobno ih povezujemo tijekom pletenja. Pletemo tri mala cvijeta i šivamo ih u okrugle motive pomoću konca i igle.

6. Šivamo sve motive prema shemi.

7. Nastavljamo ukrašavati ogrlicu perlama i perlama.

8. Vežemo dvostruke niti na krajeve ogrlice, pletemo pletenicu od njih i vežemo čvor na kraju.
A sada ste spremni za nevjerojatno lijepu ogrlicu kukičanih i ukrašenu perlama.

Idealan je za žene i djevojke svih dobnih skupina, kao i apsolutno bilo koji ljetni predmet iz vaše garderobe. Ogrlicu možete napraviti i u drugim odgovarajućim bojama. Sve ovisi o vašoj sklonosti i mašti. Usudite se i sve će se sigurno uspjeti.