Kutna brusilica s vodilicama i nosačem

Za najtačniji linearni rez, autor predlaže korištenje stroja za rezanje iz malene kutne brusilice (brusilice). Osim toga, predviđeni su vodiči i nosač na koje će se učvrstiti kutna brusilica.

Osnova konstrukcije izrađena je od drvenih blokova. Za to možete koristiti i šperploče ili OSB listove. Općenito, koristite sve što vam je pri ruci.

Prije svega, majstor odreže dvije identične šipke i na bušilici izbuši dvije rupe za vodilice nosača s kutnim brusilicama u njima.

Glavne faze rada

Zatim ćete morati ispeći još dva drvena bloka i također izbušiti dvije rupe, ali većeg promjera. Majstor će ove dvije praznine upotrijebiti za izradu kolica.

Osnova je list iverice. U sljedećoj fazi čarobnjak započinje sastavljanje. Ležajevi se utiskuju u šipke s velikim otvorima, a zatim se radni dijelovi stavljaju na metalne cijevi, koje djeluju kao vodiči.

Vodilice su pričvršćene na bazu, a zatim majstor počinje sami proizvoditi nosač, na koji je zatim pričvršćen brusilica. Zapravo sada možete osjetiti prilagodljivost u radu.

Pojedinosti o tome kako izraditi stroj za rezanje od kutnih brusilica s vodilicama i nosač vlastitim rukama, pogledajte video na web mjestu.