Narukvica od cijevi

Djevojčice također žele biti lijepe. Potajno se penju u majčin kovčeg i pretvaraju se u male žene. Ali bolje je kad imaju svoje blago. Neka ne budu dragocjeni, pomalo primitivni, napravljeni od improviziranih materijala, ali napravljeni samostalno ili uz majčinu pomoć.
Za izradu narukvice potrebno nam je:
• sustav (kapalica);
• škare;
• niti dvije boje (u ovom se radu koriste bež i blijedo plava);
• ciganska igla.

Faze kreativnog procesa izrade narukvice za djevojčicu:
1. Sustav smo izrezali na ulomke od 1,5 cm (duljina dijelova se može mijenjati po volji). Trebalo bi biti oko 40 komada. Količina ovisi o opsegu ruke.

2. Zatim nanizamo sve detalje na niti. Ako je nit previše tanka, može se preklopiti na pola. Cjevčica mora biti napunjena.

3. Sada uzimamo nit druge boje i konac u dio prema kraju bež niti.

4. Stavite fragmente zajedno i povucite konac u cik-caku kroz sve dijelove zauzvrat.

5. Polako provlačimo nit različitih boja kroz dijelove, u procesu zatežemo tako da fragmenti ravnomjerno leže.

6. Tako se krećemo dok se sve cijevi nanizane na bež niti ne završe. Ne zaboravite isprobati. Narukvica se ne smije objesiti. Ali također biste trebali uzeti u obzir da je istezanje.

7. Kad su svi dijelovi nanizani, odrežite višak navoja i čvrsto vezajte čvorove. Da bi proizvod izgledao estetski ugodnije, krajevi se mogu provući kroz cijevi i tako ih sakriti.

8. Narukvica za djevojčicu je spremna.

9. I tako naš proizvod izgleda na ruku.

Narukvica također može biti izrađena od niti iste boje i ukrasiti je perlama u tonu ili višebojnim. Krajnji rezultat ovisi o vašoj i dječjoj mašti. Ne bojte se stvarati i eksperimentirati.