Snjegović u košulji

Takav simpatični snjegović može se napraviti s djetetom, dajući mu većinu posla. Uostalom, napraviti pravu volumetrijsku igračku za njega će biti ne samo zanimljivo, već i informativno. Ne koristimo škare i druge oštre predmete, a samo nam je potrebna igla za šivanje gumba i očiju na snježnom čovjeku, pa će stvaranje igračke za dijete biti sigurno. Uz to, znamo da su djeca vrlo nemirna i dugo neće sjediti na jednoj stvari, ali stvaranje našeg snježnog čovjeka će potrajati više od sat vremena.

Za snjegovića trebamo samo improvizirana sredstva. Siguran sam da će svaka igla imati nekoliko nepotrebnih ostataka pređe, a tkaninu smo izrezali iz stare i nepotrebne košulje.
Za snjegovića u majici trebat će nam: komad pamučne tkanine veličine 40 x 40 cm, 3 mrežice pređe različitih veličina, jake niti, 2 mala gumba i 2 velika gumba, kapa s dezodoransom, 2 omota bombona.
1. Tkaninu položimo i na sredinu stavimo najveću mrežicu pređe. Tkaninu skupljamo oko i čvrsto je vezujemo nitom.

2. Zatim na krajeve tkanine stavite štapić manje veličine. Pazite da su kosti postavljene ravnomjerno, jer će u protivnom naš snjegović biti zakrivljen, a to nam uopće nije potrebno.

3. Za krajeve tkanine vezujemo posljednji najmanji šišak.

4. Krajeve tkanine obrežemo tako da se ne vise previše i ne mogu se potpuno uklopiti u kapu od dezodoransa.

5. Mi šivamo dva gumba u gornju glavu snjegovića - to će biti oči, i nacrtati usta. Također, usta mogu biti vezena crvenim nitima ili perlama.

6. Šivamo više gumba donje i srednje kuglice - na kraju krajeva, naš snjegović je u majici.

7. Izrađujemo rukama omote od slatkiša. Da biste to učinili, uvijte ih na jednu stranu. U srednju kuglu izrežite male rupe i umetnite ruke.

Ovdje je naš snjegović i spreman. Može se ukrasiti slatkim šalom tako da se ne smrzne u hladnoj zimi. A možete napraviti ženu od snijega. Da biste to učinili, izrežite ga iz iste tkanine ili bilo kojeg drugog trokuta i vežite ga na glavi umjesto kapice poput marame.

Općenito, ideja stvaranja igračaka od kostiju pređe pojavila se davno. Ono što majstori jednostavno ne rade - božićne igračke, životinje, pa čak i ljudi. Eksperimentirajte, fantazirajte, ukrasite svoj dom i svoj život!