Oštrica za noževe iz valjka za rezanje stakla

Za izoštravanje kuhinjskog noža puno uma nije potrebno. Dovoljno je imati ručno izrađenu oštricu noža izrađenih od dostupnih materijala. Na primjer, za najjednostavniju proračunsku opciju bit će potrebni kotači za rezanje od tvrdog metala iz uobičajenog rezača za staklo. Štoviše, više će ih biti, bolje.

Trebat će vam i temelj na koji će se postavljati ti isti videozapisi. Za to se može koristiti aluminijska ploča odgovarajuće veličine. U principu je prikladna pravokutna ili kvadratna gredica izrađena od drugih dostupnih materijala (na primjer, drvo, stakloplastika, šperploča).

Glavne faze rada

Uz gore navedene materijale, za izradu domaćih oštrica noža također će biti potrebni mesingani regali u količini od četiri komada. Moraju izbušiti jednu rupu promjera 1-2 mm. Imajte na umu da samo jedan od zidova nosača treba biti "perforiran".

Zatim izbušimo četiri rupe u podnožju oštrice, izrežemo niti u njima i ugradimo mesingane stupove. Nakon toga, stavili smo pripremljene valjke za rezanje sa stakla na dva studenca debljine 1 mm, naizmjenično ih maticama. Kad god je to moguće, bolje je koristiti čepove izrađene od opružnog čelika.

U sljedećem koraku ugrađujemo nosače između mesinganih regala. Za kruto pričvršćivanje čepova, zalijepite rupe u stalcima kositrom-olovnim lemilicom.

Zatim ostaje samo pričvrstiti bazu na drvenu ručku rezača za staklo. Rezultat je najjednostavnija kućna oštrica za brzo uređivanje kuhinjskih noževa.