Zimska torba "Dutik"

Zimska torba radikalno se razlikuje od ljetne. To su skromnije nijanse, praktičnije. Trebao bi biti u skladu s toplom zimskom odjećom. A materijal od kojeg je izrađena vrećica potreban je za zaštitu sadržaja od vlage. Svi su ti kriteriji idealni za Dutik torbu. Kabanica će zaštititi stvari od snijega i kiše. A također je takva torba odličan dodatak "napuhanoj" jakni. Možda je zbog toga postala toliko popularna ove sezone. Nudimo šivati ​​torbu za napraviti sam.

Da biste to učinili, trebat će vam:


  • kišna tkanina - 0,5 m;
  • podstavljeni sintetički zimski pogon - 0,5 m;
  • patentni zatvarač - ovdje je 25 cm u gotovom proizvodu.

Radni nalog


Dimenzije prikazane bez dodataka za šavove!
1. Torba će se sastojati od četiri dijela i ručke za šivanje. Prvo smo izrezali bočni dio. Njegova širina i visina odgovaraju dimenzijama vrećice. Ovdje: 130x160 cm. Istodobno, zaokružujemo gornje rubove, čineći glatkim prijelazom strane vreće na gornji. Ovaj potez čini našu torbu pomalo poput bube.

2. Sljedeći detalj je dno torbe. Iz kišne tkanine izrezali smo pravokutnik. Širina mu je jednaka širini bočnog dijela (130 cm). Dinu biramo po volji (ovdje 25 cm).

3. Bočni dio je pravokutnik od kišne tkanine (2 kom.). Jedna strana - 25 cm (jednaka duljini dna). Druga strana mjeri se bočnim dijelom. Budući da ima zaobljene gornje rubove, najlakši način za mjerenje je mjernom trakom. Od donjeg kuta dijela do sredine gornje strane. Ovdje se ispostavilo 21 cm.

4. Iz podmetača iz poliestera na podlozi izrezali smo slične detalje. Uređujemo ih tako da uzorak pričvršćivanja tkanine za obloge bude skladan s obzirom na cjelokupni dizajn torbe. Kvadrati se mogu nasumično postaviti pod kutom ili strogo vodoravno. Vrijedno je samo zapamtiti da će izgled proizvoda ovisiti o tome.

5. Izrezujemo detalje od tkanine za kabanice i sintetičke zimnice na sebi pomoću krojeva.

6. Šivajte ih na pisaćem stroju. Da biste to učinili, položite liniju na mjesto pričvršćivanja sintetičkog zimzelera na tkaninu za obloge. To mogu biti i linije i zalijepljene linije.

7. Glavna stvar je duplicirati sve njih, a da ne propustite ni centimetar.

8. Tako na prednjoj strani dijela dobivamo ravnomjerni simetrični uzorak.

9. Ovako će izgledati gotovi bočni dio.

10. Smetanje torbe. Dijelovi se najprije sjeckaju zajedno s krojevima za krojenje. Mi šivati.

11. Iz kišne tkanine izrezali smo dvije trake za olovke (ovdje 12x60 cm). Od sintetičke zimnice na podlozi - 6h60 cm (2 komada).

12. Omotavamo sintetički ozimnica tkaninom od kabanice, odrezujemo.

13. Postavljanje crte. Možete udvostručiti.

14. Šivati ​​ručke dvostrukim šavom.

15. Šivati ​​patentnim zatvaračem.

Upotreba podmetača od poliestera na oblozi omogućava da se ne napravi obloga u vreći. U tom slučaju trebate samo obrezati otvorene dijelove tkanine s kosim oblogom. Ali ako želite, možete šivati ​​dodatnu oblogu. Kada šivate nekoliko džepova na njega i šivate ga u vrećicu zajedno s patentnim zatvaračem.