Domaća dobrota

Sigurno su svi vidjeli reklamu za ukusni bounty bar na TV-u. Danas su police trgovina prepune ovih slatkiša, ali s obzirom na njihov rok trajanja, lako je razumjeti da su prepune konzervansa i drugih kemijskih sastojaka. Osim toga, nije jasno što je u tim slatkišima, a često se takvi slatkiši kupuju posebno za djecu. Predlažem da napravite ukusne slastice kod kuće. Jedini način da budu svježi, bez konzervansa, kao i od prirodnih proizvoda.
Da biste napravili slatkiše, trebate:
- kokosove pahuljice;
- kondenzirano mlijeko;
- čokolada.

1. Za pripremu 10 komada slatkiša koristim 2 paketića kokosovih pahuljica, po 40 g, 100 g čokolade za glazuru. Najprije morate sipati sve čips u duboku zdjelu.

2. Kondenzirano mlijeko koristi se kao sredstvo za pričvršćivanje. Mora se dodati malo čipsa i odmah promiješati žlicom. Neću vam reći točnu količinu kondenziranog mlijeka, jer sam je malo dodala kako bih dobila masu željene konzistencije.

3. Kao rezultat, sav čips treba premazati kondenziranim mlijekom, a rezultirajuća masa dobro se oblikovati u rukama. Da biste oblikovali bombon, trebali biste rukama podići masu s žličicom i isklesati kuglice ili duguljaste flagele.

4. Pokrijte lim za pečenje ili drugu ravnu površinu pergamentom. Na pergament rasporedite pripremljene kuglice od kokosa, a umjesto papira za pečenje možete koristiti dasku za sjeckanje. Glavna stvar je da se ova površina može staviti u zamrzivač. Stavite pripremljene bombone u zamrzivač na pola sata.
5. U međuvremenu, pripremite glazuru za zamatanje slatkiša. Da biste to učinili, razbijte čokoladu na male komade, stavite zdjelu čokolade u parnu kupelj i otopite do tekućeg stanja.

6. Uzmite ohlađene bombone, jedan bombon stavite na vilicu, a žličicu čokolade na sve strane prelijte žličicom. Kondenzirano mlijeko se ohladilo, a bomboni su se stvrdnuli, tako da se ne drobe. Nakon toga, slatkiš malo držite na vilici da složi dodatnu čokoladu.

7. Ponovno stavite bombone na pergament i stavite ih u hladnjak 15 minuta da se čokolada očvrsne.

8. Možete poslužiti slatkiše za čaj ili kavu.