Je li izgorjela kućna svjetiljka?

Iako ekonomična svjetiljka, ovisno o proizvođaču, postoji garancija, pa čak i do 3 godine. Ali potrošači se mogu suočiti s činjenicom da je žarulja izgorjela, ali da vam ambalaža nije sačuvana, potvrda o kupnji, trgovina se premjestila na drugo mjesto, to jest, iz nekog razloga koji nije nad vama, ne možete zamijeniti pokvaren predmet. Odlučili smo vam ponuditi da koristite originalno rješenje za uporabu izgorjelih ekonomičnih svjetiljki koje smo pronašli u nepreglednim prostranstvima internetskog resursa i ponudimo vam ih.
Zapamtite, ugrožavate život padom pod napon 220V!
Najlakši je način baciti ga u smeće, ali možete ga napraviti ... drugi, a ako je izgorjelo nekoliko svjetiljki, onda to možete učiniti .... popravkom.
Ako ste barem jednom držali lemljenje u rukama, onda je ovaj članak za vas.
Možete uključiti fluorescentnu svjetiljku do 30 vata, bez startera i leptira za gas, koristeći mali šal uklonjen iz naše ekonomične svjetiljke. U ovom će se slučaju odmah upaliti, kad napon padne, neće „treptati“.
Ova lampica gori na dva načina:
1) elektronički krug je uključen
2) čep za žar
Prvo saznajte što se dogodilo:
Ovdje je domaćica. Ispiranje odvijačem na mjestima koja su označena strelicama (sastavljeno na zasunima)
Treba ga rastaviti ovako:
Isključite tikvicu:
Isključite žice za napajanje:
Nazivamo plamenove (da odlučimo hoćemo li tikvicu baciti ili ne)
Bila sam nesretna, izgorjela su oba niti (prvi put u mojoj znatnoj praksi, obično jedan, ali ne jedan kada se krug gori). Općenito, ako je barem jedan izgorio
bacimo tikvicu, ako ne, onda ona radi, a krug je izgorio.
Otklonimo radnu tikvicu za skladištenje (do slijedeće izgorjele domaćice), a zatim tikvicu zakačimo na radnu shemu. Tako napravimo 1 od nekoliko, a možda i više (koliko sreće ima).
A ovdje je opcija za izradu fluorescentne svjetiljke. Možete se spojiti, poput svjetiljke od 6 W, iz „kineske“ svjetiljke (na primjer, omotao sam je plastikom iz zelene boce i sakrio krug u izgorjelom punjaču, s mobilnog telefona i dobio svjež pozadinsko osvjetljenje za akvarij):
i fluorescentna svjetiljka od 30 W:
Da, pisac je sa mnom ... oh dobro.
Lemljenje četiri žice (debela ne vrijedi):
koji će otići u toplinu (odmah razmislite kako i što će biti montirano gdje),
i dva na mrežnom utikaču, priključite svjetiljku:
... do utičnice i, evo, gori
Pokušajte, ali pažljivo, napon je 220 V. OPASNO ZA ŽIVOT !!!
Izvor: edison.dn.ua