Kutija za nakit

Mislim da se svaka djevojka suočila s problemom skladištenja svog nakita. Svaki put kad idete na posao ili u šetnju birate nakit za sebe. I tu nastaje problem: potrebne naušnice i prstenje gotovo je nemoguće pokupiti brzo i bez napora. Trgovine nam nude razne kovčege, ali takve su kovčege skupe, a također biraju i potrebnu veličinu i punoću sanduka (kovčezi imaju različite odjele i spremnike za nakit raznih oblika, veličina i namjena).
Potrebni materijali i alati:
- okvir, koji će u budućnosti postati osnovni okvir kutije;
- rezovi tkanina: za doradu vanjskih i unutarnjih zidova; stvoriti unutarnje odjele sanduka;
- PVA ljepilo;
- škare;
- olovka;
- materijali za ukrašavanje: čipka, guipure, aparat od trapera i filca, rhinestones.
Faze robota:
1. Pripremite sve potrebne materijale. Ako imate priliku koristiti kutiju s malom bravom ili zasunom, tada će vaš okvir izgledati impresivnije i bit će prikladan za upotrebu.
2. Unutarnji zid kutije mora biti zalijepljen PVA ljepilom krpom. Ova vrsta ljepila prikladna je za upotrebu, jer ne ostavlja ostatke na tkanini. Super ljepilo može ostaviti tragove na tkanini, a neće izgledati estetski ugodno i ne uredno.

3. Da biste stvorili odjeljke za nakit, trebate koristiti gustu i prilično gustu tkaninu. Tkaninu je potrebno rezati po određenom principu: širina tkanine odgovara širini kutije, a duljina je veća od širine 20 ili više puta (ovisno o tome koju tkaninu koristite i koliko pretinaca trebate).

4. Na gotovom rezu od tkanine mora se sklopiti harmonika. Ako vam odgovara broj odjeljaka, slobodno umetnite harmoniku u kutiju. Ako želite manji broj pretinca, preklopite tkaninu na pola i stvorite harmoniku.

5. Obrišite vanjski poklopac krpom pomoću PVA ljepila.

6. Na donji zid kutije zalijepite male komade tkanine za lakši rad. Možete koristiti tkaninu koja je korištena za izradu unutarnjih odjeljaka.

7. Također lijepite stranice kutije krpom.
8. Počnimo s ukrašavanjem. Gornji poklopac ukrašavamo guipureom, lijepimo ga istim PVA ljepilom. Ljepilom treba obraditi rubove i cijelu površinu gornjeg poklopca. Zalijepite bočni zid tankom čipkom.

9. Gornji poklopac ukrašen je aplikacijom od tri srca. Za nanošenje možete koristiti filc, traper ili drugu lijepu tkaninu. Klobuk je vrlo prikladan u stvaranju ukrasa, ne drobi se i lako se izrezuje. Prijava se može napraviti u bilo kojem obliku i temi. Također možete koristiti predmete od nakita (lukovi, figure, perle).

Kutija je spremna za upotrebu! Ovaj je okvir odličan organizator za prstenje i naušnice, privjeske i kopče.

Upotrijebite svoju maštu i stvorite!