Voljeni

Dobar dan Vrlo brzo će doći do najdražeg i najromantičnijeg odmora među svim zaljubljenim ljudima. Na ovaj dan je uobičajeno davati Valentinove svima koje volite. Vjerujem da takve Valentine treba napraviti vlastitim rukama i dati ih od srca. Sada želim podijeliti jednu od opcija o tome kako sami napraviti Valentinovo. Za to su nam potrebni:
- Žica (koja se dobro savija).
- Matice.
- Boca ili limenka.
- Crveni i zeleni polietilen.
- Škare.
- Olovka s filcama.
- Ljepilo.
- Datoteka.
- Scotch.
- Valoviti papir zelene boje.
- Sisal je zeleni.
- Cement ili gips.
- Lakše.
- perle zlatne boje.
Izvadite žicu i zagrijte ih pomoću parnih rezača željene duljine. Savijamo ga u obliku srca, završavamo krajeve zajedno.

Zatim uzimamo poklopac, napunimo ga otopinom gipsa ili cementa. U sredini poklopca uz pomoć perli popravljamo upletene krajeve žice. Krajeve možete malo saviti, tako da se žica sigurnije drži u poklopcu. Iskreno, u početku sam uzeo mali pokrivač i srce mi nije htjelo uspravno stajati. Cijelo je vrijeme padao. Brzo sam riješio taj problem. Samo sam uzeo poklopac većeg promjera, stavio zanat i opet ga napunio žbukom. Općenito, zašto to sve govorim? Što više srca imate, veći će mu promjer biti prečnik.

Odložite srce dok se otopina ne očvrsne. Za sada možete uzeti zeleni polietilen i rezati trake širine 0,5 cm.

Čim se otopina stvrdne, uzmite list papira, zaokružite srce izvana. Zašto je to potrebno, reći ću malo kasnije.

U međuvremenu, krenimo u ukrašavanje srca. Uzmite pruge koje smo već unaprijed izrezali i zamotajte srce.

Sada nam trebaju dosje i srce, koje smo izrezali iz papira. Stavili smo uzorak na datoteku, zaokružili srce i izrezali ga. Bolje je zaokružiti kemijskom olovkom, onda će se lako izbrisati. Nakon što smo izrezali srce, bit će potrebno pažljivo zalijepiti rubove datoteke tankom trakom. Samo odozgo nije potrebno pričvrstiti tada ćemo u ovu datoteku umetnuti fotografiju.

Sada možete zalijepiti srce iz datoteke na srce žice. Ljepilo će nam pomoći u tome. Samo trebate paziti tako da se samo jedan sloj datoteke lijepi za srce odozgo.

Ostavite srce po strani i napravite cvijeće od crvenog polietilena. Prvo morate izrezati latice.

Sada skupite cvijet. Uzmite jednu laticu, namažite donji rub ljepilom i valjajte ga u cijev. Zatim zalijepite drugu laticu. Rubovi trebaju biti malo savijeni od prethodne latice. S ostalim laticama radimo potpuno isto. Za jedan cvijet trebat će 8-9 lišća.

Cvijet je gotovo spreman. Sada nam treba upaljač, uz pomoć vatre savijat ćemo lišće na cvijetu. Polietilen se lako rastopi, tako da upaljač ne možete približiti laticama. To bi se trebalo dogoditi.

Savjetujem vam da odmah napravite onoliko cvijeća koliko vam treba, ali što je najvažnije neparna količina. Napravio sam jedanaest komada.

Trebate napraviti lišće za cvijeće. Uzmite zeleni valoviti papir i izrezajte lišće od njega. U prosjeku dva, tri za jedan cvijet. Zatim ćemo u sredini svakog lista napraviti palubanje s palcima, lagano se protežući, ispravljajući papir na strane kako bi dobili volumen i oblik.

Ploče su spremne, možete lijepiti sve. Prvo zalijepite lišće, a zatim lijepite cvijet.

Na taj način zalijepimo sve cvijeće.

Kad su svi cvjetovi i lišće na mjestu, uzmite perle i zalijepite ih na kaotičan način.

Sada možete obaviti ukrašavanje baze naših zanata. Uzmite zeleni sisal, malo ga rastrgajte i zalijepite. Valentinovo je sve spremno, ostaje samo priložiti fotografiju voljene osobe ili čestitku s izjavom ljubavi.

Ne zaboravite da dajući čestitku za Valentinovo koju ste sami napravili, dajete i kap svoje topline. Doviđenja.