Cvjetni topiar

Potrebni materijali:
1. Plastične hemisfere.
2. Kavna zrna.
3. Satenske vrpce ružičaste, maline i zelene boje.
4. Zlatna akrilna boja - sprej.
5. Fatin ružičasta.
6. Lonac za cvijeće.
7. Čelična žica.
8. Dekorativni elementi.
9. Sisačko uže.
10. Pištolj za ljepilo.
11. Škare.
12. Karton.
13. pjene.
14. Alabaster.

Faza broj 1. Polutke obložene zlatnom bojom zalijepljene su zrncima kave. Prema veličini zalijepljenih hemisfera, baze su izrezane iz kartona.

Faza broj 2. Satenske vrpce izrezane su u jednake duljine. Prvo se zalijepi prvi red vrpce od maline. Sljedeći red latica vrši se ružičastim vrpcama. Pomoću pištolja za ljepilo zalijepljena je hemisfera kave. Treći i četvrti red trake zalijepljeni su na stražnju stranu kartona. na taj način je cvijet voluminozniji, a rubovi kartona su također skriveni.

Faza broj 3. Pomoću pištolja za ljepilo sisački konop je fiksiran na žicu. Žica je omotana u kaotičnom redu sve dok ćelave mrlje ne nestanu u potpunosti.

Faza broj 4. Gotove grančice topiary učvršćene su u pjenu. Sprigs su postavljeni u lonac s cvijećem. Prostor u loncu napunjen je malim komadima polistirenske pjene i napunjen otopinom alabastera. Takve manipulacije pomoći će smanjenju težine topiarya i sigurno ga popraviti.

Faza broj 5. Nakon sušenja alabastera, dizajn je prekriven zlatnom akrilnom bojom. Lonac za cvijeće umotan je u ružičasti til i fiksiran vrpcama. Spojevi satenskih vrpca ukrašeni su tkaninama cvjetova i leptira.

Etapa broj 6. Pomoću pištolja za ljepilo popravljamo cvijeće i lišće na granama topiarya.