Vrtna figura "Owlet"


Vrtne figure - luksuz koji si ne mogu priuštiti svi. Slažete se, u ljetnoj sezoni potrebno je toliko da je šteta dati tri do pet tisuća za lijepu, ali ne i funkcionalnu stvar. U međuvremenu, dok su duge zimske večeri vani, možete ih provesti u izradi vrtnih skulptura vlastitim rukama. Za početak, predlažemo da napravite nešto ne previše glomazno, na primjer, figuricu sove.
Za skulpturu trebamo prikladno radno mjesto i mjesto za miješanje smjese, izgradnju gipsa (oko 6 čaša), vodu, drvene skele ili debelu žicu, oblik (kanta od 5 litara), plastičnu vrećicu, paket od samolepilnog FIMO-a od polimerne gline ili drugo (500 g ), gouache, dva oka (imamo par staklenih mramora), dvije umjetne četkice (br. 5 i br. 1), mat lak, modeliranje hrpa (ovu funkciju koristimo kao običan potisnik za manikuru), crni i žuti lak za nokte za dizajn očiju.
Stub na pijedestalu.
Započnimo s gnječenjem od gipsa, za to ćemo pripremiti kantu od 5 litara, staviti paket u nju, poravnavajući ga po zidovima tako da se čvrsto uklapa. Odvojeno pomiješajte gips (oko 4 čaše), tako da bude poput skute sa kiselim vrhnjem, ali homogen.

Brzo je prebacimo u kantu, ona napuni trećinu kante. Brzo oprati kalup. U sredinu umetnemo šibice, na njih će biti pričvršćen lik, to jest polovica skečeva je ukopana u gipsu, a druga strši prema vrhu. Rukama izravnavamo površinu gipsa, ostavimo da se stvrdne dva sata.

Osnova brojke.
Pažljivo izvadite pijedestal iz kante, oslobodite ga celofanom.

Ponovo gnječite gips u istoj konzistenciji i rukama ga stavite na skelove, omotajte ih, oblikujte obrise figure sjedeće sove. Operimo obrazac i ostavimo pijedestal s likom da se stvrdne jedan dan.

Klesanje figura sove.
Uzimamo polimernu glinu i alate.

Otkidajući sitne komade od cijelog komada (preostalu plastiku odmah omotamo celofanom kako se ostaci ne stvrdnu prije vremena), započinjemo oblikovati glavu i ramena, razmazujući glinu u komadić gipsa.

Izvlačimo perje guračem, umetnemo oči (mramor), oblikujemo obrve (ako želite, kasnije smo ih napustili, pa sova izgleda ljepše).

Klesamo leđa, osnovu krila.

Nacrtajte oči žutim i crnim lakom za nokte (proziran je i zadržava sjaj čaše).

Sada počinjemo vaditi rep. Da bi izgledao prirodnije, kipamo ga u slojevima, počevši od dna, svaki izvlačimo guračem, kipamo onaj na vrhu i tako dalje.

Sada oblikujemo krila, crtamo perje na leđima.

Dovršavamo oblik glave, uklanjamo sve nepotrebno, rad dovodimo u spremnost.

Iz ostataka plastike možete oblikovati gospođu, što smo i učinili nalijepivši je na panjev.

Proizvod sušimo i bojimo gouacheom, na temelju slika s Interneta.
Našu skulpturu sušimo nekoliko dana i prekrivamo je mat lakom.
Neka sova čeka proljeće i zauzme svoje mjesto u vašoj seoskoj kući!