Pakiranje poklona za CD

U doba visoke tehnologije CD-i su neophodni za bilo koji dom. Oni pohranjuju razne informacije: od banalnih tekstova, filmova do prigodnih videozapisa i fotografija. I naravno, disk s fotografijama ili videozapisima s pamtljivog događaja pohranjuje se pažljivo, u izuzetnom pakiranju. A ako volite i fotografirati, tek trebate naučiti kako se spakirati. Na Internetu se nudi mnoštvo različite robe i, naravno, sve što želite nudi se naručiti. Ali možda niste zadovoljni cijenom, jer ručni rad nije jeftin. Dakle, spustimo se u našu omotnicu.
Za kovertu nam trebaju:
• debeli papir
• dizajnerski papir
• ravnalo duge linije
• škare
• olovka
• kuka za kukičanje
• kristal trenutka ljepila
• dvostruka tračna traka
• satenska vrpca širine 2,5 cm i 1 cm.

Prvo trebate nabaviti debeli papir 200g / m. Dovoljno je gusta da drži oblik, ali može se lako saviti, rezati, zalijepiti. Takav papir možete kupiti u bilo kojoj trgovini umjetnina ili ga naručiti putem interneta. Može biti različitih veličina od A4 do A1. Isplativije je poprimiti format A1. Boja može biti svih vrsta. Odabrali smo bijelu kožnu teksturu.
Olovkom i ravnalom označavamo komad papira duljine 30 cm s napomenama 1 * 13 * 13 * 3cm i širine 15cm s notama 1 * 13 * 1cm. Dalje, lijepimo uzduž linija nabora tako da se ravnomjerno savijaju. I odrežite nepotrebne dijelove. Na fotografiji su sjene.

Nakon što je papir savijen, na tri strane ljepite dvostranu traku. Imajte na umu da na kratkoj strani ljepljiva traka mora biti zalijepljena s unutarnje strane, a na dugim stranama s prednje strane.

Uklonite traku, ukapajte nekoliko kapi ljepila i pritisnite. Pazite da nema puno ljepila, inače će ga trebati ukloniti. Kristal trenutka ljepila dobar je po tome što nakon sušenja formira gumeni film koji se lako uklanja s papira. Radi trajnosti, možete staviti kovertu ispod preše.

Dok je naša omotnica zalijepljena, pripremamo prednju stranu. Uzimamo komad dizajnerskog papira 13 * 8cm. Možete ga kupiti ponovo u trgovini, ili to možete učiniti sami pomoću laserskog pisača u boji i visokokvalitetnog bijelog papira. Samo odaberite ukras, postavite najbolju vrijednost ispisa na pisaču i imat ćete ekskluzivni papir. Na prednjoj strani zalijepite 2 reda dvostrane trake širine 1,25 cm.

Na vrpcu pričvršćujemo satensku vrpcu, a s pogrešne strane ojačamo krajeve.

Dalje, s pogrešne strane po obodu, zalijepite ga vrpcom i ponovo kapati malo ljepila za snagu. Imajte na umu da se dvostruki škotski odmah hvata, pa ako stavite dio krivo prvi put, bit će ga teško odvojiti.

Ostaje ukrasiti naslovnu stranu etiketom. U ovom slučaju imamo omotnicu za vjenčane fotografije. Etiketa je također ispisana na pisaču.

Ostaje napraviti kravatu na stražnjoj strani omotnice. Uzimamo komad tanke satenske vrpce širine 1cm i dužine 25cm. Naljepnicu zalijepimo s imenom fotografa ili jednostavno lijepom trakom papira. Pomoću nje ćemo pokriti krajeve vrpce.

A na gornjem poklopcu označimo u sredini i iskopamo rupu. Ako imate probušeni otvor, upotrijebite ga. Ako ne, onda se može napraviti prihvatljiva rupa škarama za nokte.

Pa, to je sve, vežemo sladak luk i naša je kreacija spremna. Kreativni uspjeh!