Jednostavan i kompaktan izvlakač vijka i matica

Da biste napravili ovo korisno kućno učvršćenje, trebat će vam najpristupačniji i najjednostavniji materijali koji se mogu naći u gotovo svakoj garaži ili kućnoj radionici.

Autor koristi čeličnu okruglu cijev promjera 40 mm kao osnovu za ovaj domaći proizvod. Također su potrebna dva vijka s M12 maticama i nosač s dvije obične matice i jednim izduženim promjerom od 16 mm.

Prije svega, trebate odrezati komad cijevi duljine 10 cm. Odstupio od ruba 20 mm, potrebno je izbušiti prolaznu rupu bušilicom promjera 12 mm.

Zatim majstor zavariva podlošku na kraj cijevi, a zatim izrezuje obradnik po dužini na dva dijela, tako da su rupe na stranama.

Glavne faze rada

Nakon što cijev prerežete na pola, bušilice morate ukloniti brusilicom. Tada će biti potrebno zavariti dva vijka M12 na stranama izdužene matice.

U sljedećem koraku potrebno je zavariti matice na jednoj strani klinova promjera 16 mm, a na drugom kraju brusiti ispod konusa.

Nakon toga, izdužena matica s vijcima zavarenim na nju pričvršćuje se na čep, a polovice cijevi postavljaju se na vijke. Kako se ne bi družili, autor je odlučio napraviti vodiče od dva M6 vijka.

Pojedinosti o tome kako izraditi jednostavan i kompaktan valjak za ležajeve iz vijaka i matica vlastitim rukama pogledajte videozapis na web mjestu.