Naušnice od zelenka od polimerne gline

Sve češće, moderne djevojke, umjesto skupog i razrađenog nakita izrađenog od plemenitih metala, više vole nositi nakit od takvog naizgled neprivlačnog materijala poput polimerne gline. U čemu je tajna plastike? Zapravo, sve je vrlo jednostavno, ovaj materijal je jednostavan za upotrebu, postoji ogroman broj nijansi ovog materijala, a glavna stvar je da, stavljajući takav ukras, djevojka će uvijek izgledati originalno i jedinstveno.
Danas ćemo pokušati napraviti naušnice od zeca. Za to su nam potrebni:
1. polimerna glina Sonet plava (možete koristiti bilo koju plastiku koju imate, ali osobno mi se sviđa ova konkretna tvrtka);
1. polimerna glina sonet bijela;
2. polimerna glina Sonet ljubičasta;
3. pribora za nož;
4. Akrilne boje u bijeloj, crnoj i žutoj boji;
5. Skica budućih naušnica;
6. Pribor za naušnice

Sada možete početi stvarati. Najprije odrežite komad plave plastike (ovo će biti naša osnova za naušnice) i duljkajte ga u rukama dugo dok ne postane mekan i podatan.

Tada se plastika mora valjati u ne baš gust sloj. Za valjanje polimerne gline možete koristiti poseban silikonski valjak ili možete koristiti pri ruci sredstva (osobno koristim bočicu laka za kosu). To ne utječe na kvalitetu proizvoda i pomaže početnicima da uštede denar.

Sada na rezultirajuću palačinku pričvršćujemo zeko koji imamo na raspolaganju (možete ga sami izraditi ili upotrijebiti gredicu ispod) i pažljivo ga odrežite sveštenim nožem.

Zatim uklonimo prazno i ​​vidimo da, koliko god se trudili, naš zec do sada izgleda više kao nerazumljiva mrlja s neravnim rubovima.

Stoga nježno glatimo rubove baze i dajemo joj konačni oblik.

Nakon toga uzmite bijelu glinu, izmrvite je u ruke i razvaljajte dvije male identične kuglice - to su oči našeg zeca.

Dalje, trebate pričvrstiti kuglice na mjesto gdje će zeko imati oči i lagano ih pritisnuti.

Uzmemo malo crne gline, razvaljamo vrlo male kuglice i napravimo zjenice zeca.

I na kraju, ne zaboravite pričvrstiti nos za zeca. Iste akcije moraju biti izvedene i s drugom naušnicom.
Proizvod je gotovo spreman. Ostaje ga ispeći i obojiti. Mačke stavljamo u pećnicu na 30 minuta na temperaturi od 130 stupnjeva (temperatura i vrijeme pečenja mogu se podesiti ovisno o vrsti plastike, ali obično su pravila pečenja navedena na pakiranju polimerne gline). Ako želite da vam sve pomogne, ni u kojem slučaju ne pokušavajte ispeći glinu u mikrovalnoj. Nakon pola sata izvadimo naušnice i čekamo da se ohlade. U tom slučaju budite oprezni dok se glina ne ohladi, lako se može deformirati.
Ohlađene naušnice moraju biti obojene. Da biste to učinili, uzmite tanku četku i nacrtajte cvijeće. Prvo nacrtajte cvijeće bijelom bojom. Zatim napravimo žuto središte, a na kraju zaokružimo cvijet crnim obrisom. Ostavite da se boje osuše.

Pričvršćujemo shvenzy zeko. Eto, to je to, naušnice su spremne. Nosite ga s užitkom!