Nakit od konopa

Sigurno je svaki obrtnik koji ne smeta da svoje slobodno vrijeme troši na stvaranje nekakvog nakita ili samo sitnica, razmišljao o tome kako napraviti originalni božićni ukras vlastitim rukama. Ova majstorska klasa bit će posvećena tome kako vlastitim rukama možete napraviti neobičnu božićnu kuglu od kanapa.
Za rad su nam potrebne sljedeće stvari:
• Užica (oko metar)
• Tjestenina koju treba napraviti dovoljno gustu
• škare
• napuhane kuglice
• Aerosolna boja srebrna ili bijela

Odmotajte potrebnu količinu kanapa. Vrijedi napomenuti da će snimke izravno ovisiti o veličini kugle koju želite napraviti.

Konop će trebati premazati pastom tako da bude potpuno zasićena.

Dalje, morate pažljivo namotati sve ove vrpce na kuglu, ravnomjerno raspoređujući nit. To je potrebno kako bi se pasta ne samo brže osušila, već je i sam proizvod kasnije izgledao urednije i ljepše.

Nastavljamo omotati kuglu dok se niz vrvice ne završi. Vrijedno je spomenuti da je potrebno raspodijeliti nit tako da nema puno praznog prostora između niti. Trebali biste završiti s nečim takvim

Sada morate pustiti da se kuglica niti potpuno osuši. Postupak možete ubrzati sušilom za kosu. Međutim, vrijedno je zapamtiti da previše vruć i snažan protok zraka ne bi trebao biti usmjeren prema lopti. Nakon što se kuglica niti osuši, možete je bojiti aerosolnom limenkom.

Ako želite, možete kuglu ukrasiti svečanim lukom od vrpce.