Smrekov vijenac

U gradu se ne slažu svi vlasnici donijeti novogodišnje drvce u kuću, tvrdeći da nema mjesta. Ali kakav je novogodišnji praznik bez mirisa igala? Obavezno ponesite kući prave prave smrekove šape i vlastitim rukama napravite božićni vijenac. Dati će svečanoj atmosferi pravi miris nove godine.

Jeleve grane, karton, niti, prozirno univerzalno ljepilo, češeri, limun, štapić cimeta, perle i satenske vrpce za ukrašavanje - sve što nam treba. Iz kartona trebate izrezati bazu za vijenac. Možete obrisati ploču velikog promjera, a u njoj ploču manjeg promjera i rezati duž konture.

1. Na kartonskom dnu grane će se jedna na drugu nalagati, a svaku od njih treba omotati niti.

2. Postupno će sav karton u krugu nestati iza grana i dobit ćete lepršav uredan vijenac koji možete samo ukrasiti.

3. Omotamo tanku crvenu satensku vrpcu vijencem u smjeru grana i vežemo krajeve vrpce.

4. Isto radimo i sa zlatnom niti iz šljokica.

5. Sada fiksiramo stožce na vijenac. Sama po sebi su već prilično lijepa, ali nedovoljno iskra za svečanost. Mogu se ukrasiti snijegom iz limenke s raspršivačem i posipati svježinama.

6. Fiksiramo pametne stožce prozirnim univerzalnim ljepilom.

7. Narezane kriške limuna ne moraju biti suhe. Još jedan sočan limun dat će prekrasnu citrusnu aromu, a cimet svim mirisima dat će začinjen šarm. Također ih popravljamo ljepilom, ali možete koristiti tanku žicu i vezati elemente ukrašavanja na grane smreke.

8. Zaključak će biti šarmantan zlatni luk i male zlatne perle.

Korišteno ljepilo zahtijeva mnogo vremena za sušenje, tako da novogodišnji vijenac trebate držati vodoravno najmanje 10 sati. Ako vijenac nije težak, možete ga objesiti na hladnjak lijepljenjem magneta na karton. Bit će prikladno popraviti remek-djelo smreke na vratima i slobodnom zidu.