Pleteni hippo

Pletenje je ugodna aktivnost koja savršeno opušta i odvlači od svakodnevne vreve. Kad postoji želja za zanatom, ideja koja se može realizirati ne stvara se uvijek odmah. Danas vam želim uputiti jednu zanimljivu misao - vezati simpatičnog konja kao poklon djetetu ili vašem prijatelju. Sad ću vam reći kako to učiniti.
Što biste trebali imati za pletenje konja:
• Mala nit sive niti. Možete odabrati bilo koju boju, želio sam napraviti stvarnijeg konja, ali to uopće nije važno, eksperimentirajte.
• Kuka za pletenje koja odgovara debljini niti.
• Škare, igla i konac.
• Sintepuh za punjenje našeg konja.
• Crne velike perlice ili male perlice za izradu očiju konja.

Sve detalje, osim konja nosa, započet ćemo s Amigurumi petljom. Budući da je nos malo drugačiji, objasnit ću vam kako ga plesti. Ostalo ćete pleteti otprilike isto, osim prvog reda. Pletemo pet zračnih petlji i jednu podizanje. Pletemo ove petlje u krug, s dodatkom na stranama.

Dalje pletemo još tri reda, dodajući dva stupca iz uglova.

Sada pletemo bez dodavanja još tri reda. Ostatak detalja stane zajedno, ali umjesto zračnih petlji, morat ćete napraviti Amigurumi petlju i vezati je s pet ili šest stupaca. Ovdje je petlja Amigurumi.

Ukupno biste trebali dobiti 9 dijelova - 2 noge, 2 ruke, tijelo, glavu, 2 uši i nos.

Sve dijelove ispunimo syntepuhom i šivamo zajedno. Zavijte na oči, napravite nosnice od crnih niti i osmijeh, kao i pupak i gotovi ste.

Ispada da je ovdje takav šarmantan nišan. Nije sramota predstaviti takvu igračku za rođendan ili samo ugoditi svojoj voljenoj osobi.