Privjesak u unutrašnjosti niti

Posljednjih godina sve se više zapadnih tradicija počelo ulijevati u naše tradicionalne uskrsne običaje kako bismo proslavili ovaj svijetli praznik. Prije svega, to se odnosi na upotrebu tematskog uređenja u dizajnu interijera. Uskršnji vijenci, torbice, zečice, uskrsna stabla i drugo postaju svijetli ukras gotovo svakog doma. Usput, možete ih napraviti sami, i započnite s najjednostavnijim i najlakšim - ne voluminoznim unutarnjim privjeskom izrađenim od niti.

Da biste radili, trebat će vam:

  • privjesak predložak (najrelevantnija i jednostavna u ovom slučaju je jaje);
  • kartonski poklopac iz kutije (za pričvršćivanje predloška);
  • obojene niti;
  • prilijepiti film;
  • šivaće igle;
  • PVA ljepilo;
  • kist;
  • škare.

Faza 1. Priprema - na "radnu površinu" popravljamo predložak suspenzije.
Kao "radna površina" bit će kartonski poklopac iz kutije. To može biti i samo kutija, komad polistirenske pjene ili bilo koja druga ne baš gusta i lako probijena površina.
Prvo, list papira s nacrtanom (ili ispisanom) konturom budućeg privjesaka pričvršćen je na radnu površinu ljepljivim filmom u jednom sloju.

Zatim pomoću šivaćih igle označavamo obris privjesaka, probijajući bazu prema predlošku na vrhu ljepljivog filma. Učestalost položaja igle ovisi o tome koliko je malo planirano napraviti uzorak "paukova linija" od niti.

Faza 2. Glavni - oblikujemo privjesak s uzorkom.
Nakon što je kontura u potpunosti označena iglama, zaokružimo je duž vanjskog ruba četkom namočenom u PVA ljepilo.

Dok se ljepilo nije osušilo, uzmite slobodni kraj niti iste boje i omotajte ga nekoliko puta oko jedne igle na "vrhu" šablone. U ovom slučaju mora se osigurati da je dobro zasićena ljepilom.

Držeći početak niti u podnožju igle, nekoliko puta omotajte cijeli obris predloška, ​​lagano povlačeći nit. Osim toga, gornji sloj niti možete malo podmazati s malom količinom ljepila, tako da se kontura iskaže gušća.

Dalje, iz bilo koje točke, uzimamo nit u proizvoljnim smjerovima, tvoreći uzorku "paukovu liniju" unutar petlje za ovjes, ispirajući nit ljepilom. U ovom slučaju nije potrebno u potpunosti omotati svaki pin. Dovoljno je "saviti se" i dodatno podmazati ljepilom.

Nakon što je završio oblikovanje uzorka od niti ove boje, njegov slobodni rub je također fiksiran ljepilom.

Slično tome, napravimo „sliku“ s nitima druge boje. Uklonite višak ljepila četkom ili ubrusom.

Faza 3. Završno - sastavite suspenziju.
Kada se napravi željeni uzorak, višak ljepila uklanja se, ostavljamo buduću suspenziju neko vrijeme dok se ljepilo potpuno ne osuši. Uklanjamo igle i odvajamo ovjes s radne površine. Zahvaljujući zakačenom filmu, ovo je vrlo jednostavno.

Odrežemo nepotrebne krajeve niti, suspenziju očistimo od eventualno preostalih ljepljivih filmova.

Na vrhu vezujemo nit.

A gotovi proizvod koristimo prema predviđenoj svrsi - ukrašavamo unutrašnjost za praznik.

Izrada takvih uskrsnih privjesaka vrlo je jednostavna. Različita debljina niti, svijetle boje, dodatni ukrasni elementi diverzificirat će svaki privjesak i učiniti dizajn još zanimljivijim.