Platforma od šperploče s nosačem električnog alata

Ovaj domaći proizvod kompaktne je veličine, pa je koristan u bilo kojoj radionici - zahvaljujući univerzalnim veličinama platformi nekih električnih alata, ovaj se uređaj može koristiti u radu s ručnim kružnim ili glodalicama. Kao osnova za domaću platformu sa sanjkama prikladan je lim od šperploče debljine 20 mm.

Glavne faze rada

Prvo što radimo je izrezati komad šperploče iz lima pravokutnog oblika pogodnih veličina, koji se određuju pojedinačno. Pod vodiljem izrađujemo oznaku i ručnim glodalicom odabiremo utor. Zatim ugrađujemo metalnu ploču "sa stranama" i učvršćujemo je za pouzdanost vijcima za samorezno.

U sljedećoj fazi uzimamo dva drvena bloka dimenzija 50x100 mm, pričvrstimo ih u porok i napravimo široki utor pravokutnog oblika. Zalijepimo ove šipke duž rubova šperploče, a na naličju pričvršćujemo vijcima.

Ugradite klizač

Zatim trebate prerezati metalnu vodilicu na pola, izbušiti rupe u njima i pričvrstiti dvije polovice na šipke - to će biti podesivi klizači za kružnu pilu, glodalicu, a također i drugi električni alat s univerzalnim potpornim platformama.

S kratke drvene šipke potrebno je naglasiti zasunom, koji je pričvršćen na donju metalnu vodilicu, a potreban je za rezanje obradaka pod kutom od 45 stupnjeva. Po želji se može obojati platforma od šperploče sa sankom. Sve faze rada pogledajte u videu na web mjestu.