Gumeni okvir

Nije tajna da skladan razvoj djeteta zahtijeva razne vanjske podražaje. Drugim riječima, djetetova inteligencija treba razvijati, ne nadajući se prirodi. Ovo koriste brojni proizvođači dječjih igračaka dizajniranih za razvoj govora, fine motoričke sposobnosti, razumijevanje svijeta i još mnogo toga. Međutim, „kupljeni“ proizvodi nisu ništa bolji od onoga što radite vlastitim rukama. Osim toga, za mnoge su igračke potrebni najmanje materijala.
Na primjer, gumena ploča na koju možete navući i dobiti razne oblike i cijele slike može se napraviti za 3-4 sata. Dijete će voljeti takvu igračku i bit će dobro sredstvo za razvoj finih motoričkih sposobnosti, proučavanje geometrijskih oblika, koncept veličine i osnovnih boja.

Da bismo napravili takav okvir, trebamo:
• Drvena baza, ovdje su dimenzije približno 23x29;
• Gumbi (oko 200 komada);
• Gumene trake za novac (prodaju se u prodavaonicama uredskog materijala).
Za izradu ovog okvira još je bilo potrebno PVC ljepilo i dvoslojni ubrus. Premaz na drvenoj podlozi nije bio baš - s mrljama i ogrebotinama, pa ga je bilo potrebno omatati.

U prvoj fazi drapiramo ploču. Odvojite vrh, sa slikom, sloj salvete i stavite ga na vrh na drvenu podlogu. Ulijte ljepilo u malu staklenku i pomoću kista nanesite ga na ubrus.

Takvi postupci nejasno podsećaju na decoupage. Nakon što se ljepilo osuši i ubrus se zalijepi za stablo, vršimo obilježavanje. Da biste to učinili, možete postaviti točke na prava mjesta jednostavnom olovkom (ovdje stoje svaka 2 cm, udaljenost između redova je također 2 cm).

Nakon toga, pritisnite gumbe do predviđenih točaka. Napori potrebni za popravljanje gumba u bazi mogu biti i beznačajni i intenzivni. Sve ovisi o materijalu koji se koristi kao osnova. Na primjer, u nekim slučajevima gumb se protezao sve do daske. Zatim je uklonjen pomoću klerikalnog noža do željene visine.
Na kraju je rezultat sljedeći:

Sve, okvir je spreman! Možete pokušati povući elastične trake. Prvo, bebi će trebati vaša pomoć kako bi pronašla novu igračku. A onda će on sam napraviti drugačije oblike i oduševiti vas svojom maštom.

Sretno s vašim radom!