Novogodišnja karafa

Da biste stvorili takav originalni stolnjak za Novu godinu, trebali biste biti strpljivi i s potrebnim materijalima. Možete koristiti bilo koji spremnik po vlastitom nahođenju. Bilo koja lijepa bočica će učiniti. U ovoj radionici korištene su obične akrilne boje i vodootporni lak za prekrivanje proizvoda od stakla i metala.
1. Trebat će nam:
• Prekrasna bočica.
• Akrilna boja.
• učvršćivač laka.
• Komad spužve za pranje posuđa.
• Sekvice.
• List papira.

2. Iz listova papira izrežite uzorke. Konjska silueta i brojevi 2014.

3. Zalijepite predložak privremeno na bocu. Mi to radimo vodom. Mokro, ne puno papira, mrlja višak kapi. Ostavite da se malo osuši.

4. Nanesite spužvu na boju i počnite bojati karafu.

5. Nanesite spužvu uz rub šablone. Malo idemo na predložak, nije zastrašujuće. Nastojimo da ne radimo nagle pokrete kako ne bismo ogulili papir.

6. S druge strane boce, ljepite brojeve vodom. Brojevi se mogu rasporediti i vertikalno i vodoravno. Sve ovisi o tome koliko vam je slobodnog prostora ostalo. Ponovite isti postupak nanošenja boje. Budući da su brojevi vrlo mali, papir gotovo odmah počinje odstupati od čestih dodira spužve. Stoga preporučujemo da napravite najmanje pokrete spužvama.

7. Do tog trenutka boja s druge strane dekantera blago će se osušiti i moguće je pažljivo ukloniti predložak konjskog papira.

8. Ovako izgledaju brojevi nakon uklanjanja papira. Postavite karaf dok se boja potpuno ne osuši.

9. Nanesite ljepilo uz rub carafe. Možete učiniti bez ljepila, a ukras nanijeti mokrom bojom.

10. Ulijte lopatice.

11. Sve popravljamo lakom. To radimo u dobro prozračenom prostoru. Lak nanosimo iz limenke u spreju s udaljenosti od 20-25 cm. Nakon sušenja laka možete koristiti decanter.

12. Prekrasan božićni stolnjak je spreman.