Vibro-miš za igre.

Kako miš učiniti da vibrira vlastitim rukama
uvod
Nekako sam došao posjetiti prijatelja s računalom. Stvorili smo mrežu, igrali se i malo se umorili od računala. Odlučili smo se opustiti i zabaviti. On je inženjer radio-elektronike, telemaster, općenito, on može sve popraviti, čovjek s rukama, ali nema ideje. Naprotiv, osoba sam s idejama, ali bez mozga, ali s rukama. Počeo je lemiti i nadograđivati ​​svoju super sofisticiranu sustavnost kao i uvijek. A ja sam, ne znajući što da radim, uletio u njegovu kutiju smeća i počeo kopati i pronašao tamo obični kineski motor. I onda sam dobio ideju, a ne da je ubacujem u miš. Usput, umjesto motora možete koristiti vibrator sa starog mobitela. Neposredno prije računala imao sam Sonyjev prefiks, a imala je džojstike s funkcijom vibro, bilo je vrlo zabavno igrati. A onda smo igrali Far Cry. Stoga sam pomislio da neće biti loše kad će se tijekom snimanja, u trenutku kada se pritisne tipka, miš tresti kao da je to udarac.
Gdje sam započeo
Otvorio je Logitech miš. Ovo je najjednostavniji, najčešći optički žični miš.
Pažljivo sam pogledao što je unutra, mikrovezu, dijelove, gumbe, neke…. Skukota.
Spajana dva ožičenja. Prvi je snaga +5 volti, kako se kasnije pokazalo. Ovo je srednja žica od pet koja dolazi iz bloka, crvena je. Druga žica lemljena je gumbom lijeve tipke. Fotografija prikazuje da se radi o kontaktu s lijeve tipke. Crvena žica, ovo je moja žica koja ide do motora. Označen je crvenom strelicom.
Nadalje ... Provjeravam radi li takav jednostavan krug. Zalijem diodu umjesto lakog motora i pritisnem gumb. Hura! Dioda svijetli kad pritisnete gumb.
To znači da će i motor raditi. Za preliminarni uspjeh, pijemo pivo, a ja nastavljam. Spajana dioda. I on se zauzeo za ugradnju motora u salon prazan miš. Motor sam odlučio staviti na posebno ljepilo. To se ljepilo brzo postavlja kada padne njegova temperatura. Odnosno, treba mu poseban pištolj ili lemljenje. Ja zagrijavam ljepilo i stavim ga na mikrovezu, a dok se širi i dok je vruće, montiram motor. Ljepilo se uhvati, nakon čega počnem sipati ljepilo na sva mjesta gdje je to moguće. To je tako da se motor ne otkine tijekom rada. Dakle, motor je na mjestu. Počinjem stvarati opterećenja koja će, stavljajući na osovinu motora, tijekom rotacije s pomicanjem od osi stvoriti vibraciju.
Sve je vrlo jednostavno. Iz ručke sam uzeo mali metalni cilindar. Promjer 7 mm i duljina 7 mm. Uzeo sam 3 olovna metka iz zračnog pištolja. Kliješta su ih izravnala. I stavite ga u cilindar, prethodno ga prelijte vrućim ljepilom. Dok se ljepilo nije ohladilo u cilindru, stavio sam ga na osovinu motora. Ljepilo se ohladilo. Prvo ispitivanje. Činilo mi se da je opterećenje malo, jer su vibracije prilično visokofrekventne. Pa, ovo je razumljivo, za vibraciju niže frekvencije potrebno je ili pomaknuti teret dalje od osi, ili dodati težinu tereta. Što sam i učinio. Zavrnuo sam vijak u cilindar. Nakon čega je vibracija postala vrlo jaka i pomalo bučna. Evo kako to izgleda.
Zatvorio miš. Pokušao sam pritisnuti gumb nekoliko puta. Radost nije bila prolaz kad je počela vibrirati. Budući da je rezultat premašio sva očekivanja. Vibracija je toliko jaka da se miš teško drži. Pokrenuo igru, Far Edge. Pokušao sam pucati iz M-16. Tijekom pucanja miš se trese tako da nije bilo moguće točno pucati. Ali bilo je realnije igrati tako. Tim više što sam igrao bolje od prijatelja i samo nam je nedostajalo jednake snage u igri. Nakon što sam počeo manje točno pucati, igra je prošla puno zanimljivije.
zaključak
Od jednostavnog miša napravio sam vibro miš, koji nema analoga u svijetu. Dokazao je prijatelju da nisam spalio računalo. Uplašio je mamu do smrti. Kad je sjela za moj kompjuter bez mene i napravila prvi klik, doživjela je divlji šok. Ne sjedi više za računalom bez mene. Postalo je zanimljivije igrati Far Krai, jer imati dobro iskustvo i točnost već je dosadno igrati. Uneo je malo raznolikosti i kreativnosti u svoj život.
Izvor: media.aplus.by