Drvena polica

Sami namještaj oduševio je kućne majstore, pogotovo ako se ovaj namještaj aktivno koristio u svakodnevnom životu. Nije svaki majstor sposoban napraviti jedinstveni namještaj, ali gotovo svatko može učiniti takvu stvar kao kupaonska polica.
Dakle, za početak odaberemo ploču od koje ćemo napraviti policu. Ploča mora biti nužno suha i bez većih nedostataka. Poželjno je da bude glatka i da nema poprečne, uzdužne ili kombinirane deformacije. S obzirom na relativno malu veličinu polica, pronaći takvu ploču nije teško.
Zatim na stroju za debljinu podešavamo debljinu ploča na 20 mm, premda se po želji ta veličina može povećati ili smanjiti.

Zatim krajnjom pilu završavamo ploču na prazninama koje su nam potrebne za buduću policu.

Na kraju bismo trebali dobiti dva zavoja duljine 76 cm i četiri zareza duljine 46 mm.

Dimenzije su uvjetne i mogu varirati ovisno o predviđenom mjestu na kojem će se nalaziti polica. Širina praznina također se bira proizvoljno, na temelju vlastitih potreba i prisutnosti određene ploče. Širina je u ovom slučaju 10cm.
Dalje, na dva pokrivača duljine 76 cm, potrebno je napraviti određene oznake olovkom na onim mjestima na kojima namjeravate organizirati police.

U ovom slučaju udaljenost između gornje i srednje police je 21 cm (s obzirom na debljinu samih polica - 2 cm), udaljenost donje police je 28 cm.
Sada nastavljamo s brušenjem s posebnim strojem za mljevenje pomoću brusnog koluta veličine zrna ne više od 150 jedinica. To je neophodno čak i ako imate savršeno oštre noževe na debljini, a oni ne ostavljaju utore. Dalje je potrebno ispuniti postojeće nedostatke kitom na drvu (boja kita treba odgovarati vrsti drva), pričekati da se osuši i ponovo samljeti.
Sada nastavljamo s montažom pomoću vijaka za namještaj ili vijaka za drvo prema prethodno spomenutim oznakama. Ovdje se ne bi trebale pojaviti poteškoće. Vijci za namještaj imaju estetskiji izgled od vijaka za drvo. Iako potonji mogu biti kit i na taj način sakriti svoju prisutnost.
Kao rezultat toga, dobivamo gotovu policu za kupaonicu

Ostaje samo popraviti pričvršćivače na stražnjoj strani, otvorite ovu policu prvo mrljama, a zatim lakom. Štoviše, lak se mora nanositi u tri sloja, a nakon svakog sloja potrebno je brusiti sitnozrnatim brusnim papirom (bolje je to učiniti ručno). Sve, polica je spremna!