Pokrivača

Pokrivač za krevet je lako šivati ​​sami, a kao rezultat će se ispostaviti vrlo lijepo i isplativije od kupovine u trgovini. Postoji još jedan plus u šivanju vlastitim rukama - to je da možete odabrati pravu tkaninu za vas, u boji i teksturi.
Za izradu prekrivača za krevet, trebate kupiti:
• Tkanina.
Najbolje je odabrati prešite tkanine na sintetičkom zimici - saten, žakard itd. Nije debela poput pokrivača, ali ima vrlo lijep reljef. Širina standardne prešite tkanine je 200 cm, što odgovara duljini standardnog bračnog kreveta. A duljinu treba kupiti tkanina, ovisno o širini kreveta.
Tako, na primjer, na krevetu širine 140 cm i duljine 200 cm, trebate kupiti tkaninu dimenzija 200 cm (širina) x 170 cm (duljina).
Na krevetu širine 160 cm: 200 cm (širina) x 190 cm (duljina).
Na krevetu širine 180 cm: 200 cm (širina) x 210 cm (duljina).

• Fringe za obrezivanje ivica. Fringes je najbolje odabrati u boji tkanine. Količina obruba ovisi o količini stečenog tkiva.
Na krevetu širine 140 cm: rubovi od 7,5-8 m.
Na krevetu širine 160 cm: rubovi 8-8,5 m.
Na krevetu širine 180 cm: rubovi od 8,5-9 m.
Dimenzije su date s marginom od 0,5 m.

• Navoji, škare, itd.
• Ako prešita tkanina na stražnjoj strani nema jastučić, a sintetički zimski aparat je izravno vidljiv, morat ćete kupiti tkaninu s jastučićima. Tkanina za obloge može biti bilo koja, na primjer, može biti kaliko. Glavna stvar je da ona ne sjedi za vrijeme pranja. Veličina obloge jednaka je veličini glavne tkanine.
Prelazimo izravno na šivanje prekrivača. Za početak, trebali biste obrezati neravne rubove.

Da biste to učinili, obrežite neravni rub. Ne brinite zbog smanjenja veličine vaše tkanine. Širina tkanine je 200 cm - ovo je korisno područje koje će ostati nakon obrezivanja.

Nakon obrezivanja rubova, morate ih strojno obraditi.

Da biste to učinili, uzmite rub prešite tkanine i zalijepite cik-cak mašinom uz rub tkanine. Ako imate overlock, najbolje je to učiniti s njim.

Ako vam se rubnica nije prodala u cijelom komadu, već dijelovima, tada biste ga šivali pisaćim strojem.

Dva dijela obruba preklopite prednjim stranama jedan u drugi.

Šivajte od ruba pomoću šivaćeg stroja.

Najbolje je bljesnuti cik-cak ili overlock, tada će šav biti jak i neće se raspasti.

Tkanina i obrub su spremni. Ostaje samo zašiti obrub na tkaninu.

Da biste to učinili, uzmite tkaninu, stavite je s prednjom stranom prema sebi, nanesite rub na vrh, također licem prema gore.

Šivajte na stroju redovnom ravnom linijom.

Kad obložite uglove, jednostavno omotamo obrub i držimo ga prstima kako se ne bi pomaknuo, također ga izravnavamo u ravnoj liniji.

Prekrivač je spreman! Možete ih pretvoriti u svoj krevet. Također, pokrivač za krevet je vrlo dobar poklon za bračni par.