Kamilica iz ne napuhanih balona

Baloni su snažno povezani s djetinjstvom i slavljem i nose nevjerojatnu auru magije. Potrebno ga je naduvati i kuća odmah postaje zabavnija i svjetlija. Ali život napuhane lopte, nažalost, kratak je. Stoga su u inozemstvu vrlo popularni cvjetovi iz napuhanih balona, ​​Fantasy Flowers. Tehnika njihove izrade vrlo je jednostavna. Ali bolje je isprobati ga jednom nego čuti više puta. Predlažem vam da napravite tratinčicu od napuhanih balona i kuću napunite čarobnim balonima. Ovaj ljetni cvijet oduševit će vas jako dugo, a na hladnoći i gnoju dati će solarnu toplinu. Ili možda želite podijeliti ovaj komad ljeta i napraviti takvo čudo kao poklon voljenoj osobi. Vjerujte mi, takav će vas poklon podići na nedostižnu visinu u očima drugih. Hoćemo li pokušati?

Materijali i alati.
1. Žica (0,8 mm, za zavarivanje)
2. Traka uska (širina 0,5 - 0,8 cm)
3. Dvostrana traka (širina 0,8 - 1 cm.)
4. Niperi, kliješta
5. Škare (vrlo oštre)
6. Vladar
7. Mali komad podmetača od poliestera ili pamučne vune.
8. Kuglice pastelne 5 centimetara (po mogućnosti napravljene u Meksiku, one su najmekše, ali jake) - 8 komada
9. Kuglica žuta 2 inča (ili 5) - 1 komad
10. Kuglice 9 centimetara zelene - 2 komada
11. Kugla za modeliranje 260 Q - 1 komad

Faze proizvodnje.
1. Uzimamo žicu i izrežemo 9 komada duljine 30 cm.

2. Na 8 komada žice pomoću kliješta savijte krajeve s obje strane i pažljivo stegnite. Zavoj bi trebao biti mali ne više od 3-4 mm.

3. Na 9. radnom komadu s jednog kraja pomoću kliješta uvijemo spiralu, a s druge strane napravimo zavoj sličan prethodnim okvirima. I za sada to ostavite na stranu. To će biti srž naše tratinčice.

4. Od 8 glavnih rezova žice izrađujemo petlje. Sklopimo gredicu na pola, pokušavajući da ne napravimo akutni kut na zavoju, spojimo krajeve zajedno, ravnomjerno ih širimo jedan prema drugom i popravimo s nekoliko namota ljepljive trake. Važna točka: vrpca se ne namotava izravno, već pod kutom od 45 stupnjeva od vrha do dna. To mjesto uvijanja čini izdržljivijim i sprječava proklizavanje i odmotavanje.

5. Okviri su spremni. Slijedeće na redu su kuglice. Za sve kuglice odrezali smo pak na udaljenosti od 1 cm od ruba, a za kuglu za modeliranje (SDM) samo pak.

6. Lagano stišćući okvir sa strana, stavite bijelu kuglu. Izvucite ga do kraja i bacite ga na fiksne petlje. Još jednom čvrsto zategnite s nekoliko namota ljepljive trake. Slično tome izrađujemo i preostalih 7 latica.

7. Namotavamo sintetički ozimnik na spiralu jezgre jezgre, tvoreći sredinu cvijeta. Što više želite da ga nabavite, više ćete trebati namotati punilo.

8. Istezanje vrata žute kuglice stavljamo ga na dobiveni radni komad. Kuglu pričvršćujemo na stabljiku trakom. Ako se pokaže malo neravnomjerno, prstima rasporedite sintetički zimzeler unutar kuglice dok ne dobijete rezultat koji vam odgovara.

9. Počinjemo sakupljati cvijet. Postavljajući latice jedan na drugi, položite ih oko jezgre. Izrežite visinu latica do vrha. Provjerite ujednačenost izračuna, a čvrsto ga učvrstite trakom. Pomičite se čvrsto ljepljivom trakom do kraja latica.

10. Jedna po jedna pažljivo otvorite sve latice rezultirajućeg cvijeta.

11. Uzimamo kuglu za modeliranje (SDM) i režemo je uzduž, ostavljajući 1 cm da se ne reže blizu vrha.

12. Na jednoj zelenoj kuglici odrežite vrh i izrežite čestice.

13. Stavite 1 okret dvostrane trake na granicu zavoja latica i stavite rezultirajuće sepale. Popravljamo ga trakom.

14. Na drugoj zelenoj kuglici napravite rezove odozgo i sa strana, a zatim sitno izrezane na trake, tvoreći lišće kamilice. Pomoću dvostrane i pravilne trake učvršćujemo točku prijelaza od latica do stabljike.

Dolazak do dizajna stabljike. Da bismo to učinili, potrebna nam je kugla za modeliranje, koju smo već pripremili. Nitamo ga na stabljici i namatamo ga spiralom do latice. Obavezno izvadite loptu i položite je ravnomjerno tako da nema praznina. Došavši do latice, prvo se pomaknite malo više od nje, a zatim, nastavljajući navijati, vratite se malo nazad (ispod latice), a nakon toga pređite na sam vrh. To će vam omogućiti ispravno ispravljanje.

15. Ako vam je preostala dodatna lopta, nemojte je vaditi dok je ne potroši. Samo odrežite ostalo. Pomoću malog komada dvostrane trake zalijepite kraj SDM-a i dodatno ga pričvrstite tako što ćete na ovo mjesto staviti flaster od kuglice.

16. Naš cvijet je spreman!

Slični cvjetovi žive šest mjeseci ili više. Ne vole prašinu, vlagu i izravnu sunčevu svjetlost. Sretno!