Decoupage kutije za salvete


Vrlo često nailazim na kutije s kojima se ne želim razdvajati. I lažu dok ne dođete do njihove prijave. Dakle ovaj put. Salvete su odavno, a baci kutiju, ruka nije ustala. I dobro. Jer je izašao iz prekrasnog stalka za olovke u novogodišnjem stilu.

Neka to nije teško. Osim strpljenja, trebat će vam:
• prazna kutija od salvete;
• bijele i crvene akrilne boje;
• široke i tanke četke (meke);
• ljepilo (tvrdo);
• PVA ljepilo;
• ubrus za dekupaž;
• škare.
Za početak, potrebno je odvojiti jezgru iz kutije, koja nije prošla maramice. Nakon što je bolje obrišite ga sa svih strana alkoholom. To će ukloniti masnoću i prašinu, tako da boja nanosi ravnomjerno površinu. Bijela boja mora se otvoriti na svih šest strana tri puta. Uz to bi se svaki sloj trebao dobro osušiti.

Dok se kutija suši, možete pripremiti crteže. Uložak se izrezuje na potrebne dijelove i odvaja se od dva donja sloja. Podijelivši sliku na kutiji, možete prijeći na decoupage.

Crtež postavljamo na površinu i na vrhu ga prekrivamo ljepilom. Za to je dobro prikladna kruta četkica s umjetnim vilijem. Trebate podmazati pomicanjem četkice od sredine prema rubovima kako ispod slike nema mjehurića zraka.

Nakon sušenja, posao se može ispraviti akrilnim bojama, sjajima. Također, rad se može lakirati, tako da duže traje.

Budući da je ovaj okvir dizajniran za olovke, morao sam smanjiti njegovo dno. Da biste to učinili, iznutra su bili zgužvani listovi papira, a na vrh je stavljen komad obloženog poliestera. Tako će olovke uvijek biti pri ruci, kutija je pri ruci, a njegov dizajn pomoći će ukrašavanju sobe u novogodišnjem stilu.

Osim olovaka, u takvu kutiju možete pohraniti maramice, male igračke, male kuglice od konca, slatkiše i još mnogo toga. Glavna stvar je da u kući postoji takva kutija i svi će odlučiti što će u nju staviti.