Izrada prekrasnog papira za razglednice

Kad ste pozvani na rođendan, što mislite prije svega, osim sadašnjih? Naravno, o lijepoj razglednici. Izbor razglednica često se pridaje posebna pažnja. Želim da ona bude ne samo lijepa, već i vesela, prikladna za karakter osobe do koje će je dobiti. Danas ću vam reći kako od običnog bijelog lista napraviti neobičan zabavni papir za karticu. Nakon ovog eksperimenta, možete sigurno eksperimentirati s cvijećem i napraviti papir koji odgovara ukusu osobe kojoj želite dati razglednicu.
Trebat će vam:
- Čaše za jednokratnu upotrebu male veličine;
- Bijeli listovi papira. Ne preporučujem korištenje papira za Xerox. Postaje valovit od vode, ali ne treba nam;
- Bilo kakve boje. Imam ovu akvarelu, volim njene nježne nijanse. Ako, na primjer, koristite gouache, tada će boje biti živopisnije. Ovdje odabir boje ovisi o vašem ukusu;
- Kanta sapune vode. Voda se može dodati dodavanjem malo deterdženta, tekućeg sapuna ili šampona u staklenku i dobro miješanje sadržaja;
- četka;
- Cjevčica za koktele.

Prvo što trebamo učiniti je voda sapuna. Treba nam dosta, doslovno trećina male limenke.

Ulijte vodu u čaše. Ulijte vodu u čašu na razini ne debljoj od jednog prsta, inače ćete morati potrošiti puno boje da biste postigli željeni rezultat. Kistom odabiremo željenu boju i isperemo je u vodi u čaši. Radimo tamo dok voda ne postane svijetla boja, poput boje u spremniku.

Uzimamo cijev, umetamo je u čašu i puhnemo u nju zrak. Trebalo bi napraviti lijepe mjehuriće sapuna. Udarajte u čašu dok mjehurići ne dođu do ruba čaše i puknu iz nje.

Uzimamo list papira i nanosimo ga na čašu. Ispada takva smiješna prevara.

Isto radimo i s ostatkom čaša obojenom vodom.

List nanosimo na neobojena mjesta i dobijemo dugin boju.

Listovi se mogu obojati odjednom sa svim bojama. U ovom slučaju, pazite na to. Tako da se ne pojavljuje ta prljavština - "ljepljivost" boje. Papir neće biti lijep, postat će obojen, ali "prljav" - to nije privlačno.
List možete obojati i samo jednom bojom. Ovo je savršeno za čestitke za goste zabave ili bilo kojeg drugog praznika.