Čišćenje kućnog klima uređaja

Vlažna površina isparivača unutar klima uređaja je vrlo povoljno okruženje za rast bakterija. Kada u kući počne raditi neupotrebljiva oprema, pojavljuje se neugodan miris, alergijski napadi, na primjer, curenje iz nosa i stalno grlobolja. Povećanje buke ukazuje na to da se na unutarnjoj jedinici jedinica nakupila prljavština, što je nastalo kao punjenje vlažnih dijelova prašinom. Začepljeni filterski element dovodi do povećanog energetskog opterećenja.

Čišćenje zračnog filtra

Zaslon za filtriranje nalazi se ispod poklopca uređaja, a nije ga teško ukloniti ručno. Preporučljivo je ovaj filter očistiti svaki tjedan, isprati sapunom i vodom. Odgovorna je za intenzitet protoka i zarobljava prašinu.

Čišćenje rotacijskog ventilatora

Oštrice ventilatora natopljene su sapunom vodom, nakon uključivanja, prljavština i taloženo masno tkivo počinju letjeti iz nje, okolne površine trebate prekriti filmom. Ventilator je odgovoran za protok zraka.

Čišćenje unutarnjeg izmjenjivača topline

Da biste to učinili, potpuno uklonite prednji poklopac uređaja i upotrijebite usisavač, ili se prašina s rebrima očisti mekom četkom. Rubovi izmjenjivača topline vrlo su tanki i možete ih savijati nepreciznim pokretima. Takvo čišćenje treba obaviti najmanje jednom godišnje.

Dezinfekcija klima uređaja

Alati u aerosolnim limenkama raspršuju se na isparivač. Učestalost obrade provodi se na preporuku proizvođača, barem jednom godišnje i prije sezonske uporabe.

Omjer cijene i volumena različitih proizvođača proizvoda za čišćenje i dezinfekciju klima uređaja

Marka sredstva za čišćenjeCijena,Volumen ml
Laka završna obrada1900500
AC-8602140210
Astrohim170210
RTU1 3701 000